Home >> Образовање >> Потпредседница ФБГ-а Светлана Голубовић Шкундрић – рецепт за људскост

  • Форум
  • Коментари су искључени на Потпредседница ФБГ-а Светлана Голубовић Шкундрић – рецепт за људскост
Потпредседница ФБГ-а Светлана Голубовић Шкундрић – рецепт за људскост

Ученици IV/3 Тринаесте београдске гимназије дивним гестом су показали да за велика дела нису битне године и новац, већ воља и доброта.

Они су се недавно вратили са матурске екскурзије, а пре ње су одлучили да другу који није имао средства да плати путовање, „поклоне екскурзију“ за његов 18. рођендан!
Наиме, ученици су на прослави рођендана у школи, на часу одељењског старешине, уз рођенданску песму предали другу признаницу о уплати за екскурзију.

 

– Одељење сам увек учила да је најбитније бити човек, понављала сам им „Сви за једног, један за све“, али када сам ту реченицу чула од њих, док су другу предавали признаницу, срце ми је било испуњено – рекла је Светлана Голубовић Шкундрић, одељењски старешина овог одељења, а потом је додала да је цео догађај био дивно искуство, испуњено емотивним набојем.
Ученик који је добио признаницу, у првом моменту није имао никакве реакције, само је збуњено гледао у разредну, а онда су сузе кренуле да се сливају низ образе. У тренутку када се бацио другарици из клупе у загрљај, сви су плакали.

Цело одељење је са сузама у очима певало рођенданску песму, делећи исти ентузијазам и радост.
Светлана је навела да је организатор целе акције био председник одељења, а да она није знала шта њени ученици смерају, док од ње нису затражили број жиро-рачуна, како би извршили уплату.

Премда већ дуго ради у просвети, Светлана каже да није доживела овакав понос, радост и срећу. „Неописив осећај“, рекла је, када је описивала атмосферу на часу прославе рођендана.

– Екскурзија је протекла дивно, у другарству и љубави. Сви су се радовали што су заједно у Италији, њима је то било нешто посебно – навела је професорка музичког, одељењски старешина IV/3 Светлана Голубовић Шкундрић.

Top