Home >> Синдикат,Штрајк >> „Поносни“ министар Зоран Ђорђевић
„Поносни“ министар Зоран Ђорђевић

Коментар ФБГ:

Јадна је држава у којој се ресорни министар на овај начин „поносно“ обрачунава са једним синдикатом, који (у складу са законом – наравно!) исказује свој протест.

Министар одбране Зоран Ђорђевић нема никакво морално право да (за плату коју прима и политику само једне странке коју заступа) буде поносан на „оне“ који су против „ових“, а „у име свих нас“. Такође, нема право да синдикалне акције квалификује као „политикантске“ и да јавно дискредитује синдикална руководства (без употребе чињеница – наравно!).

Питамо се: одакле је на функцију министра одбране слетео човек који војску дели на оне „на које је поносан“ и на оне „који нису с народом“, само зато што спроводе своје синдикалне активности у складу са законом?

Одакле њему и његовима у политици припада ексклузивно право да се баве „политиком“ и „политикантством“, а синдикати не смеју ни да помисле на „политику“ и „политикантство“ – већ само треба да се баве свињским полуткама?!

По њему и његовима у политици, синдикални ставови и синдикалне акције не смеју да задру у сферу друштвене контроле, а он има право да поставља политичке етикете и пљује по синдикатима, на закону основаних и на закону делујућих?

(Курир):

Министарство:  99 одсто војника није дошло на протест „јер знају да је војска једно са народом и да верно служи својој држави“

Министар одбране Зоран Ђорђевић поручио је после протеста Војног синдиката да је поносан на војнике који нису дошли на протест, те да остаје при својим ставовима и тврдњама да неће бити смањења примања, нити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима бити повећана плата за пет одсто.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Ђорђевић је поносан на припаднике Војске Србије јер се нису одазвали позиву политикантског синдикалног руководства.

Из министарства процењују да је на протесту било приближно 200 припадника војске, те да 99 одсто војника није дошло на протест „јер знају да је војска једно са народом и да верно служи својој држави“.

Ђорђевић остаје при својим ставовима, наводи се у саопштењу, да неће бити смањења примања, нити отпуштања запослених, а да ће већ почетком следеће године свим запосленима бити повећана плата за пет одсто.

Нови правилник о платама, како је наведено, примењиваће се од 1. јануара 2018.године. Из Министарства одбране указују да јучерашње саопштење Војног синдиката Србије у коме се износи низ неаргументованих и неистиних тврдњи и оптужби на рачун Генералштаба Војске Србије, није начин и пут решавања проблема које синдикат покреће.

Таквим иступима умањује се међусобно поверење и уверење да се заједничким снагама реше проблеми у циљу јачања Војске Србије и бољег стандарда њених припадника, наводи Министарство одбране.

Top