Home >> Друштво >> Одлазећи министар: Кумровачки ђак
Одлазећи министар: Кумровачки ђак

Коментар ФБГ: На самом заласку своје изразито неуспешне министарске каријере, пошто је смањио издавање из БНД-а за образовање, пошто се накуповао бесплатних уџбеника од наших пара приказујући их као да их је држава додатно издвојила, пошто нас оставља на просјачком штапу, момак мангупског осмеха таман се јуче пробудио у нади да неће више угледати штрајкаче пре него оде, кад оно – васпитачи у штрајку! Чекају га испред Владе!

Шта да им каже? Зна се, оно што је научио у Кумровцу! А у Кумровцу га нису учили интегралима, већ су га учили интелектуалној сумњи. Као: да ли је то стварно или се иза тога крије неки народни непријатељ.

Управо из тог  разлога, министар просвете се пред јавношћу јуче дубиозно запитао: „Да ли протест васпитача има везе са садржајем или са политиком?“

Јер, васпитачи и синдикалци немају права на политику. Политика је позитивна категорија само када се наш министар њоме бави. Када се он њоме бави, ондаке иза тога нема скривених мотива и субверзије, него је то чист посао! Када се он њоме бави, ондаке су садржај плус политика једнако морал:

Обрадовић: Да ли протест васпитача има везе са садржајем или са политиком?

Чланови Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања протестовали су данас испред Владе Србије, тражећи моментално доношење уредбе о нивоу плата у вртићима, а министар просвете и науке Жарко Обрадовић поставио је питање мотива штрајка десет дана пред изборе.

„Да ли протест има везе са садржајем или са политиком ?“ – упитао је Обрадовоћ и навео да је Министарство урадило уредбу која би решила питање најнижих плата запослених у предшколским установама.

Синдикати, међутим, нису показали исту намеру као и Министарство да реше проблем оних који имају најнижу плату, већ инсистирају на повећању плата свима, а чак се ишло дотле да плата буде већа од зараде учитеља, рекао је Обрадовић Танјугу.

„Не можете очекивати да решавањем  једног, изазовете друге проблеме, не уважавајући економске могућности у земљи, али и могућности локалних самоуправа, која је њихов послодавац“, рекао је Обрадовић.

Око 200 чланова Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања протестовало је, од 11 до 14 часова, јер траже да уредба о нивоу плата у вртићима буде донета одмах, а најкасније у четврак – у супротном најављују могућност потпуне обуставе раде.

One Comment

  1. Ana каже:

    Da li je odlazeci?

Top