Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Одбранимо директора Гимназије у Краљеву!

Док многи директори школа, захваљујући својим политичким везама, поткрадају, пљачкају и упропашћавају образовни систем, наш министар просвете је „препознао“ који директор школе представља рак-рану нашег образовања: то је директор Краљевачке гимназије Мирослав Видић, који је заштитио своје запослене од незаконитог притиска Министарства просвете у време штрајка!

 

 

 

„Блиц“:

КАЗНА ЗА ДИРЕКТОРА

Остао без фотеље јер није пријавио ко штрајкује

Мирослав Видић није добио одобрење Министарства просвете да после два мандата буде кандидат за директора школе, иако су га запослени и Школски одбор једногласно подржали.

  У Школску управу у Краљеву стигао је факс у којем је министарство обавестило школу да није дало сагласност за избор Видића јер би то „угрозило несметано вођење установе“. Гордан Марковић, председник Уније синдиката „Независност“ у Краљеву, каже да је Министарство просвете Видића видело као неподобног директора јер није хтео појединачно да напише ко је у штрајку и колико је ко радио у том периоду.

– Видић није предао списак колега, именом и презименом, који су учествовали у штрајку, чиме је постао прва жртва штрајка просветара у Србији. Тражили су да се попуни колико је сваки од наставника, именом и презименом, радио од 17. новембра до 30. децембра. Синдикат се побунио против тога јер се на тај начин директно крши Закон о заштити података о личности, и због тога смо републичком омбудсману Саши Јанковићу послали пријаву против министра Вербића – каже Марковић.

Мирослав Видић, с друге стране, сматра да је оваквој одлуци кумовао Жарко Милосављевић, начелник Школске управе у Краљеву, који је тражио да му син буде запослен као наставник информатике и математике.

У шали сам рекао да чувам место за сина.

Он се неће вратити у Краљево – Жарко Милосављевић

– Запослени и школски одбор су једногласно подржали моју кандидатуру, а онда сам телефонски обавештен од Жарка Милосављевића да им је стигао факс у којем пише да министарство није сагласно с тим да се поново кандидујем. Не знам да ли је штрајк разлог јер ја не могу да утичем на штрајкаче, али сам сигуран да је Милосављевић допринео таквој одлуци. У августу је пред 50 колега тражио да му запослим сина, што ја нисам учинио јер сам поштовао технолошки вишак – каже Видић.

Милосављевић каже да су овакве оптужбе дегутантне јер је његов син стално запослен у једној школи у Београду.

– Тачно је да сам рекао, али у шали, да чувам место за сина, али он нема намеру да се враћа у Краљево. Стално је запослен у основној школи у Миријеву. Продао сам кућу да би њему купио стан у Београду. Синдикати су се одмах ухватили за ту моју изјаву и писали пријаве против мене министру просвете – прича Милосављевић, напомињући да им из Министарства просвете ништа званично још није стигло у вези са Гимназијом.

Извор: Блиц

One Comment

  1. Саша каже:

    Дивно!
    Министарство реагује овако – где не треба да реагује, а тамо где је морало да реагује (избор директора Прве београдске гимназије), уз све дописе, није се ни огласило!
    ИМА ЛИ МИНИСТАРСТВО И МАЛО ЗАЈЕДНИЧКОГ СА СВОЈИМ ПОДАНИЦИМА – НАСТАВНИЦИМА?
    ЈЕ ЛИ ВАЖНИЈА ЈЕДНА ФОТЕЉА ОД ЈЕДНЕ ИЛИ СТОТИНЕ ШКОЛА?

Top