Home >> Образовање >> Од 1. септембра основаца неће бити у овим школама?

  • Коментари су искључени на Од 1. септембра основаца неће бити у овим школама?
Од 1. септембра основаца неће бити у овим школама?

Спортска гимназија сели се у зграду ОШ „Стари град“

Спајање три техничке школе на Новом Београду, укидање Грађевинске школе на Звездари и Техничке школе у Железнику, гашење основних школа “Сутјеска” и “Стари град”, само су део измена које ће ступити на снагу од септембра, према плану оптимизације и рационализације мреже основних и средњих школа.

Ученици ОШ “Стари град”, којих тренутно има 185, следеће школске године биће размештени по околним школама, како би зграда била уступљења Спортској гимназији.

Слична судбина очекује и ОШ “Сутјеска” у Земуну, која ће бити угашена. Ђаци од првог до четвртог остаће у згради као истурено одељење ОШ “Горња Варош”, док ће старији разреди бити размешени по осталим школама. Селидба се предвиђа и школи за наглуве “Радивој Поповић”, која се премешта у школу “Стефан Дечански”, пишу Новости.

11 skola-osnovci-ilustracija-daci-skolsko-dvoriste-foto-zorana-jevtic-1404397956-288100

Јединствени технички образовни центар, смештен у ТШ “Нови Београд”, чиниће и “Политехника” – школа за нове технологије и ТШ “Змај”. Ове три школе, које похађа око 1.500 ученика, радиће као једно правно лице са јединственим менаџментом.

Техничка школа за дизајн коже биће припојена Школи за дизајн текстила, а у простор на Старом сајмишту који је коришћен за практичну наставу, биће смештена друга образовна установа.

11 daci-skola-veliki-odmor-raspust-ucenici-strajk-prosveta-foto-nebojsa-mandi-1458222864-866033

После укидања Грађевинске школе на Звездари, ђаци ће се придружити ученицима Грађевинско-техничке школе “Бранко Жежељ”. Упражњене просторије, испуниће ученици који се школују за златаре, као и предшколци.

Према закључцима радне групе за оптимизацију и рационалилзацију мреже основних и средњих школа, укида се и Техничка школа у Железнику, која ће бити припојена Машинској школи “Радоје Дакић” у Раковици.

Слично је и са Машинском школом “Космај” у Сопоту, коју похађа 91 ученик – она ће бити “избрисана”, а њен правни следбеник биће Економска трговинска школа.

У простор ове школе уселиће се ОШ “Јелица Маринковић”. Појачање од стране неке високе школе стиже и у Графичку школу на Новом Београду, али тек након реновирања.

(Вечерње новости)

Top