Home >> Образовање,Саопштења >> Обезбедити свим наставницима једнаке услове за наставу на даљину

  • Форум
  • Коментари су искључени на Обезбедити свим наставницима једнаке услове за наставу на даљину
Обезбедити свим наставницима једнаке услове за наставу на даљину

Форум београдских гимназија очекује од Министарства просвете, науке и технолошког развоја да не завирује у новчанике просветних радника и да свим наставницима обезбеди једнаке услове за извођење наставе на даљину, уколико је она део стратегије борбе против корона вируса на јесен или део стратегије за унапређење образовања у Србији.

Форум сматра да је допис који је Министарство упутило школама непримерен и да представља стигматизацију просветних радника. Наиме, овим дописом је од директора школа захтевано да се идентификују наставници који немају техничких могућности, самим тим ни материјалних, за држање наставе од куће, о чему  у најкраћем року морају да обавесте надлежно Министарство.

Подсећамо Министарство просвете да је обавеза послодавца да свим запосленима обезбеди оптималне услове за рад. Како наставници у протеклим месецима нису добили подршку за куповину уређаја и плаћен интернет, што је, како сматрамо, Министарство, заједно са школама било у обавези да учини, можемо закључити да ни школе ни Министарство нису обезедили услове за несметано одвијање наставе на даљину.

У вези са наведеним, мишљења смо да је у наредном период потребно да Министарство, у сарадњи са директорима школа и локалним самоуправама, обезбеди једнаке и оптималне услове за рад свих наставника уместо што на овај начин, покушавајући да уштеди средства, стигматизује наставнике задирући у њихов џеп.

фото: freepik.com

Top