Home >> Друштво >> Нових 200 радних места у просвети

  • Коментари су искључени на Нових 200 радних места у просвети
Нових 200 радних места у просвети

Држава расписала конкурс, тражи саветнике

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је данас конкурс за избор 200 саветника – спољних сарадника, који ће од 1. фебруара наредне године до 1. фебруара 2019. године са просветним саветницима посећивати образовно-васпитне установе.

Како је саопштило министарство, реч је о конкурсу за избор 200 саветника – спољних сарадника за предмете, групе и области предмета, активности и стручне послове који ће бити ангажовани за пружање подршке просветним саветницима у вршењу стручно-педагошког надзора и спољашњег вредновања рада образовних установа.

УСЛОВЕ КОНКУРСА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

Конкурсом је планиран избор до 200 саветника – спољних сарадника, који ће од 1. фебруара наредне године до 1. фебруара 2019. године, са просветним саветницима посећивати образовно – васпитне установе.Право учешћа на конкурсу имају наставници, васпитачи, стручни сарадници, саветници завода и наставници високошколских установа, који испуњавају услове.

Рок за пријаву је 15 дана од објављивања конкурса, а број саветника условљен је потребама школских управа, наводи се у саопштењу.Саветнике ће бирати комисије на регионалном нивоу, у које ће, поред представника Министарства, бити укључени и представници школа, како би се обезбедила пуна јавност у раду.Изабрани саветници ће имати обавезу да савладају програм обуке који одреди Министарство, а током двогодишњег ангажовања њихов рад ће пратити и евалуирати просветни саветници.

(Курир)

Top