Home >> Синдикат >> Нема новца за повећање плата војницима

  • Коментари су искључени на Нема новца за повећање плата војницима
Нема новца за повећање плата војницима

Обећања премијера Вучића за Војни синдикат представљају „чисту демагогију“

У текућој години неће бити средстава за повећање плата припадницима Војске Србије, као ни средстава за пријем нових војника, одговор је које је Министарство финансија недавно послало Војном синдикату Србије.

Због тога председник ВСС-а Новица Антић наводе премијера Србије Александра Вучића да би примања војника требало да се повећају у овој години види као чисту демагогију.

– Ми сличне приче слушамо већ две године. Од тих обећања нема ништа. Ако већ има озбиљну намеру да повећа зараде, због чега није конкретно рекао када војници могу да очекују повећања и о коликој суми је реч – наводи Антић.

Према његовим речима, Министарство финансија је недавно, одговарајући на допис Војног синдиката Србије, навело да у буџету Србије нису предвиђена средства за повећање плата припадницима Војске Србије, као ни новац за пријем нових војника.

– Ја имам црно на бело да повећања зарада неће бити. А притом ми ни не тражимо повећање, већ само враћање основице на плату на ниво из 2014. године – наводи Антић.

Подсетимо, премијер Александар Вучић је током недавне посете припадницима 250. ракетне бригаде у касарни „Народни херој мајор Милан Тепић“ у Јакову, најавио могућност повећања зарада за припаднике Војске Србије.

– Хвала вам што радите увек, и када су празници, и хвала вам на љубави према домовини – рекао је Вучић, напоменувши припадницима ВС да ће, поред, модернизације војске, набавке наоружања и нових униформи, гледати и да њихова примања буду већа, нарочито војника и подофицира.

Због тешког материјалног положаја припадника ВС, Војни синдикат Србије од новембра прошле године, заједно са Полицијским синдикатом Србије организује периодична протестна окупљања.

(Данас)

Top