Home >> Факултети >> Миодраг Стојковић ипак остаје шеф катедре за матичне ћелије

  • Форум
  • Коментари су искључени на Миодраг Стојковић ипак остаје шеф катедре за матичне ћелије
Миодраг Стојковић ипак остаје шеф катедре за матичне ћелије

Факултет медицинских наука у Крагујевцу демантовао је данас наводе појединих медија да је генетичар Миодраг Стојковић смењен са места шефа катедре за матичне ћелије.

У саопштењу те високошколске установе се наводи и да су тврдње да ће доћи до распуштања катедре за матичне ћелије и да ће бити доведен у питање наставак изградње Центра изузетних вредности, „нетачне и злонамерне“.

„Тачно је да је због озбиљних истраживања која професор Стојковић мора да обави ван наше земље било речи да катедру за матичне ћелије на докторским академским студијама Факултета медицинских наука преузме његова блиска сарадница професорка Биљана Љујић, са чим се сагласио и сам професор Стојковић. Од те идеје се ипак одустало па је професор Стојковић остао шеф катедре за матичне ћелије“, стоји у саопштењу.

Додаје се да се сви послови на Факултету медицинских наука у Крагујевцу, укључујући и катедру за матичне ћелије, одвијају „нормално, према раније утврђеним плановима и програмима“.

Крагујевачки портали пренели су раније да је Стојковић смењен са места шефа катедре за матичне ћелије на докторским студијама Факултета медицинских наука у Крагујевцу, а да је на то место одлуком декана именована професорка тог факултета Биљана Љујић.

Реаговали су чланови катедре за матичне ћелије, њих деветоро, међу којима и Стојковић, који су од декана ФМН затражили у отвореном писму да „преиспита своју одлуку о смени“ коју је донео „без претходног разговора са професором Стојковићем“.

С друге стране, декан Владимир Јаковљевић за лист Данас и за Глас Шумадије рекао је да је до промене на месту шефа катедре за матичне ћелије дошло „уз сагласност“ његовог, како је рекао, блиског пријатеља Миодрага Стојковића.

Извор: Данас

Top