Home >> Друштво,Реформа >> Министар просвете за нову оптимизацију мреже школа

  • Коментари су искључени на Министар просвете за нову оптимизацију мреже школа
Министар просвете за нову оптимизацију мреже школа

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је оптимизација мреже школа неопходна и да се њом неће нарушити стандарди квалитета рада образовних установа

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да је јуче да је одржан састанак заједничке радне групе Министарства и Града Београда, која ради на оптимизацији мреже школа у Београду. Како се додаје, на састанку је разговарано о акционом плану оптимизације мреже предшколских установа и школа на територији града Београд.

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је неопходно обезбедити најбоље услове за децу и ученике, али да је потребно сагледати и све чиниоце, обухват деце, листе чекања како би се донело најбоље решење.

Он је навео да је оптимизација мреже школа неопходна и да се њом неће нарушити стандарди квалитета рада образовних установа. Такође, поручио је и да ће се посебно водити рачуна о нижим узрастима, предшколцима и младјој школској деци.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је потребно предлог мреже школа на територији Београда урадити што пре и да ће се оптимизацијом створити више места за малишане у вртићима. Он је додао, да ће се на тај начин сваком детету у граду омогућити да има једнаке услове за образовање.

(Блиц)

Top