Home >> Друштво >> Министар просвете посетио директоре које би да смени

  • Коментари су искључени на Министар просвете посетио директоре које би да смени
Министар просвете посетио директоре које би да смени

Шарчевић у новопазарској школи разговарао без тензија

На адресе 28 школа, од којих је 11 у Новом Пазару, у понедељак је стигао допис министра просвете Младена Шарчевића да школски одбори треба да гласају о смени директора школа, због пропуста на малој матури. У истом дану министар Шарчевић посетио је управо Нови Пазар, и то ОШ „Стефан Немања“, чији је директор такође на списку оних којима су утврђени пропусти у раду.

И поред прикривеног незадовољства директора због казне која их чека, ако школски одбори послушају министра, њихов разговор са првим човеком просвете био је срдачан. Шарчевић је нагласио да, без обзира на то шта се догодило на малој матури, о новопазарским просветарима има изузетно лепо мишљење.

Смена директора зависи од воље школских одбора, па ни Шарчевић није могао да прецизира да ли ће то да се догоди у свим школама и када.

– Не значи да сам тражио апсолутну смену. Мој акт је, ако се пажљиво чита, једно велико упозорење. Знали смо да се то дешава више или мање, али, ако имате школе које имају четворке, јако високе оцене, онда се иза њих не могу крити они који имају јединице. На савести школских одбора је да тамо где је било проблема све како треба извагају и донесу одлуке – изјавио је Шарчевић.

Норвешка обновила зграду

ОШ „Стефан Немања“ министар Младен Шарчевић посетио је у понедељак са амбасадором Норвешке у Србији Арнеом Сансом Бјорнстадом, чија влада је у обнову школе уложила 360.000 евра.

– Ученици су наша будућност и веома је важно да имају добре услове у школама – истакао је амбасадор Бјорнстанд.

(Новости)

Top