Home >> Друштво,Слајдер,Штрајк >> Марија Марковић: Стратегија варварства српске просвете
Марија Марковић: Стратегија варварства српске просвете

Бирајте коју поруку шаљете: данас они сутра ми или стоп варварству у просвети !!!!!!

Драге колеге, ако мислите да сте игнорисањем колега који штрајкују глађу због незаконитог одузимања лиценци и непружања било какве подршке колегама који се часно боре за правду, послали поруку свом директору, министру просвете, педагошком надзору, удби и ванземаљцима да сте лојални радници, да нећете да правите проблеме никоме, да само радите свој посао и храните своју децу, јако сте се преварили.

Порука која одлази у свест послодавца није то што ви желите.

Министарство је одиграло већ познате кораке. Развлачили су „причу“ до петка, на крају радног времена надлежни правни стручњаци срочили су пар небитних реченица само да се мало испише папир и направи бар нека форма за потпис министра и направи утисак рада и залагања. Права намера је била да нас ( а поготову њих троје штрајкача) доведу мирне до викенда и нерадних дана, када су створени услови за расплињавање протеста, највероватнију болест штрајкача, провокације неког са стране како би њих и нас оптужили да су нам циљеви политички а не часни и праведни. А онда почиње друго полугодиште и радне обавезе због којих ће и објективно бледети захтеви штрајкача.

И ако министар и његови сарадници и помоћници успеју у том науму следи нам време
„Стратегије варварства српске просвете“.

Остајаћемо без посла јер ће се неком тамо директору указати прилика да уновчи наше радно место или да се реши неистомишљеника, или да учини некоме из владајуће гарнитуре како би себи продужио мандат. Таквим директорима смо послали поруку да им се ништа не може десити ако користе функцију за личне обрачуне или личне инетересе. Њихова одлука је потврђена одлуком школског одбора, а министрово решење је донето на основу одлуке школског одбора. Свето тројство српске просветне демократије као једно од начела будуће стратегије одвеђће нас све на улицу. Али за нас више нико неће имати да се бори јер смо били сведоци нестајања наших колега.

Министру, директорима и правницима у МП смо послали поруку да прихватамо да у држави Србији осим законодавне, извршне и судске власти постоје и релевантне инситуције у којима се доносе релевантни закључци.

А држава у којој се релвантни закњучци доносе на местима која нису судска, извршна или законодавна постају тајни центри моћи…

А ми седимо и пристајемо да чекамо закључке тајних ценатра моћи. Топло нам је баш колико нам треба. До тренутка кад ћемо се смрзнути или изгорети рачунамо да има пар стотина хиљада испред нас. А шта ако смо баш ми први на списку у нашој школи? Шта онда? Од кога да тражимо да нас заштити?

Министру, директорима, школским одборима, локалним заједницама смо послали поруку да пристајемо на то да троје комшија из улице поред школе са партијским књижицама тренутног изборног победника и неколико родитеља којима је обећана или застрашена будућност њиховг детета одузимају лиценце просветним радницима који су део наобразованијег дела система и државе. А кад се можда једног дана и открије да је њихово незнање у тренутку одлучивања било обрнуто пропорционално њиховој моћи, мандати су им давно прошли а ниједна она од малопре релевантна институција не зна ни где им је више адреса сттановања а не одговорност због противзаконитог одлучивања.

Министру, неким директорима и неким родитељима смо послали поруку да ако могу да бирају између високе новчане казне због недоличног понашања детета и лажног пријављивања наставника, јефтиније је ово друго: Ништа им се неће десити јер те наставнике нема ко да штити.

Бирајте коју поруку шаљете: данас они сутра ми или стоп варварству у просвети !!!!!!

One Comment

  1. Božović Vladan каже:

    E, moja Marija, čuče u mraku i drhte da i oni ne popiju otkaz. Više ne postoji ni trunka dostojanstva i ponosa đubretara……pardon, prosvetara.

Top