Home >> Друштво >> „Мама, молим те, научи ме да се бијем“

  • Коментари су искључени на „Мама, молим те, научи ме да се бијем“
„Мама, молим те, научи ме да се бијем“

Мајка дечака тврди да га другови малтретирају већ годину и по дана

„Мама, молим те, научи ме да се бијем. Мама, ја не могу више. Мама, боли ме, а сузе ме пеку“. Ово су речи којима је дечак Ф. Т. молио за помоћ после напада вршњака, тврди мајка Снежана Тошић.

Уплакан, када се у среду вече са модрицом на лицу вратио из школе, ученик трећег разреда ОШ „Милован Глишић“ из Ваљева, Ф. Т. се поверио мајци да више не може да трпи тортуру вршњака. Сама мајка тврди да он већ годину и по дана трпи малтретирање школских другова, а да је последње повреде, због којих му је помоћ указана у Ургентном центру, добио те вечери када га је један од дечака леденицом погодио у лице.

– Насиље над мојим сином почело је још у октобру 2015. године, од када га тројица дечака из његовог разреда константно малтретирају, тако да је скоро свакодневно кући долазио уплакан, изубијан, са масницама, од ногу до главе. Жали се да га ти дечаци ударају у учионици и у школском дворишту, док се из школе враћају кући. Последњи случај је прелио чашу када је добио леденицу у главу, близу ока и слепоочнице – испричала је новинарима Снежана Тошић.

ZZaktkqTURBXy82MDUzNzJmZDc1YWJiYWMzMGJiYjE1N2RiZTZiMGM4Zi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Она наводи да се више пута обраћала школи, од учитељице до директорке, тражећи заштиту за дете. Међутим, како тврди, њихове конкретне реакција није било.

– Школа је реаговала обећањима да се то неће поновити, али се ипак поновило. Још горе, моје дете је било грђено што добија батине, тако да је испало и жртва и кривац. А насилници и даље имају примерно владање, као ветар у леђа – огорчена је Снежана, мајка Ф. Т.

У школи коју дечак похађа, међутим, тврде да дечак Ф. Т. није био жртва насиља у школи и да тврдње мајке нису тачне.

– Нема говора о томе да је дете добијало батине у школи или школском дворишту. Он је повређен приликом грудвања са друговима, али то се десило ван школског објекта. Дечакова мајка је прошле године долазила код мене на разговор, као што долази и доста других родитеља пријављујући сваки случај када између деце дође до проблема. Укључена је била стручна служба и испитане су њене тврдње, али апсолутно стојим иза тога да дете ниједном није било жртва насиља у школи – прича Наташа Бадовинац, директорка ОШ „Милован Глишић“, која је разговарала са родитељима након последњег случаја.

Полицији је пријављено да је дечака Ф. Т. леденицом у главу ударио десетогодишњи дечак ван школе, у близини продавнице на путу до дечакове куће. Извештај је прослеђен тужилаштву.

У Центру за социјални рад нема пријава против дечака које мајка Ф. Т. оптужује за насиље над њеним сином.

(Блиц)

Top