Home >> Друштво >> Љубисав ОРБОВИЋ: Плата ми је 142.000, али разумем раднике!

  • Форум
  • Коментари су искључени на Љубисав ОРБОВИЋ: Плата ми је 142.000, али разумем раднике!
Љубисав ОРБОВИЋ: Плата ми је 142.000, али разумем раднике!

 

СИНДИКАЛАЦ О СВОЈИМ ПРИМАЊИМА

ПРВИ СИНДИКАЛАЦ НИЈЕ У КРИЗИ

 

Председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић каже да му је плата 109.000 динара,као и да сви чланови Социјално економског савета примају још 33.000 динара, али да разуме у каквом положају живе радници.

– Живим с њима у окружењу и ја сам био у том окружењу – рекао је Орбовић и додао да „он није синдикат“, већ је синдикат организација. Говорећи о повећању минималне цене радног сата, која у Србији сада износи 121 динар.
Он је на телевизији Н1 рекао да минимална зарада не покрива ни потрошачку корпу и да послодавци некад уплаћују минималац да би избегли доприносе и тако „узимају новац од запослених и од државе“.

– Ми смо у марту послали допис и тражили да дође до промене цене рада. Та наша процена, односно рачуница, говорила је да она треба да буде 143 динара. Ништа се није променило да би се та цена смањила. То је наш захтев за 2017. годину – рекао је Орбовић. Ипак, представници послодаваца кажу да тај предлог није прихватљив и да би пристали на повећање минималца за 5,3 одсто.

(“N1”)

Top