Home >> Друштво >> Костић: Зауставити одлазак младих, остаћемо без кадрова

  • Коментари су искључени на Костић: Зауставити одлазак младих, остаћемо без кадрова
Костић: Зауставити одлазак младих, остаћемо без кадрова

Држава је одговорна за грађане

Председник привредног клуба „Привредник“ Миодраг Костић је указао да се Србија суочава са одласком образованих и да тај тренд треба зауставити како земља за десет година не би остала без довољно образованих кадрова.

Костић је на годишњем пријему у пословном клубу Привредник, рекао да треба створити услове да што више младих и образованих људи остане и ради у Србији и у својој земљи постигне професионални успех.

– Не говорим ни о новој, ни о старој влади, већ о систему и одговорности свих изабраних лица на свим нивоима управљања и одлучивања. Посебно мислим на локалне самоуправе које треба да повећају ефикасност рада, као и на бољу контролу, јер је то најбољи начин за подстицај привредног раста и самим тим задржавање образовних и квалитетних појединаца у Србији – казао је Костић.

Костић је нагласио и да је Српски пословни клуб „Привредник“ у претходном периоду усмерио пажњу на сарадњу привреде и науке, односно на њихово повезивање, и подржао је Српску академију наука и уметности (САНУ) како би се послала јасна порука да привреда и наука морају да сарађују да би се ускладила понуда и тражња на тржишту рада и подржале иновације које имају производни и извозни карактер.

– Желимо да својим доприносом повежемо најбоље студенте, академике и професоре са привредом и реалним сектором, као и да омогућимо примену њиховог знања у пракси – навео је он.

Од државе очекујемо већу правну сигурност, борбу против сиве економије, улагање у инфраструктуру и стварање повољног пословног окружења, поручио је Костић.

(Н1)

Top