Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Конференција за медије: Не одустајемо!

У петак 28. фебруара СРПС и УСПРС ће новинарима објаснити да се наставља штрајк у Србији! Миистар просвете Срђан Вербић одлучио је да ратује са оним синдикатима просвете „који не сарађују“, ускраћујући њиховим члановима законом загарантована права. Тако је одлучио да не потпише ПКУ „са онима са којима неће“, иако му је Влада републике Србије 27. јануара 2015. дала овлашћење (и обавезу) да са свим синдикатима просвете потпише ПКУ.

10Comments

1. aca, prof каже:

POZDRAV MAO SE, JOVANU I JASMINI, KAO STE NAPISALI, JA ISTO POTPISUJEM, VELIKI POZDRAV POSTENIM POSVETNIM RADNICIMA.

2. Mao Ce каже:

Никад, али никад више са смрадовима из два издајничка синдиката сарађивати. Показати им њихово место (јер су керо.и). Ако нема снаге за наставак штрајка (нису сви људи који штрајкују исте материјалне ситуације, због чега постоји оправдан страх од умањења плате), замрзнути штрајк, а онда га активирати око 15. 05. када треба да завршавају „мали и велики матуранти“. Министар је, очигледно, мали човек, коме се цео живот свео на кућу и школу (ако неко жели…можемо му заједно скупити паре за оно што је пропустио у току одрастања…даме сумњивог морала) и због својих комлекса удара покварено и ниско. Шта треба? Одговорити паметно (већ речено како), достојанствено и сврсисходно, због наредних штрајкова (којих ће бити…нажалост). До сада нисам штрајковао, али…улазим сад, када ће многи (надам се да нисам у праву) изаћи. Битка се води, потребна нам је муниција, а не само топовско месо…мислите о томе.Наша муниција је бољи маркетинг, а не само, и искључиво, преношење информација о догађајима.Поздрав свим добрим људима

• Marko каже:

Naknadna pamet me posebno nervira.Da ste ti i tebi slicni strajkovali od prvog dana strajk bi bio gotov za dva tri dana.Iz debele ladovine ste posmatrali tudju muku i borbu za vase interese.Nekako su mi miliji clanovi ova dva sindikata od vas jer su strajkovali dokle su imali snage .Nema ovde cvecki i nase vodje(sem Sokica ,kome svaka cast)su doneli odluku na strajkackom odboru da ovo treba prihvatiti(ima na sajtu SOBa)A prica kako je Unija ovu odluku donela da bi kupila clanove,a posle desetak dana potpisala potpuno isti sporazum ima smisla jer se to u mojoj skoli dogadjalo u proslom strajku,kad je Brajkovic potpisao.Sada treba nastaviti da se vide pravi strajkaci.Nadam se da kometar nece biti odbijen.

• Mao Ce каже:

Pa vidi dragi Marko, sigurno je da sam radio do sada,dok ti nisi…i to za istu platu, ali to nije nije moj problem, ne žalim se, jer je to bio moj izbor. Pitanje je da li ćeš ti, od danas, biti ono što sam ja bio do danas….samo ima jedna mala razlika, ako tako bude, ja svesno ulazim u trenutku kada su otvoreno zapretili da će da nam uzimaju deo plate. A šta ćeš ti da radiš? Nemoj da se ljutiš i sekiraš…to je loše za zdravlje…i da… mudrovanje ti nije jača strana, pa ti je moj savet da ga batališ. Budi mi živ i zdrav i uživaj u životu. Pozdrav.

• Marko каже:

Dragi Mao Ce,naravno da cu da strajkujem i da mi celu platu odbiju,jer sam clan sindikata,sto ti sigurno nisi.Najveci prekrsaj je biti strajkbrejker,sto si ti bio i za takve,po meni nema mesta u sindikatu.Samo organizovana akcija vodjena sindikatom ima sanse na uspeh,a sujetni preispitivaci odluka,poput tebe,su zestoka kocnica.No mozda si iz ovog izvukao pouku.To sto ,sad kad odbijaju od zarade, ti strajkujes nije nikakva velicina jer je moguce da si finansijski mocan.Daleko je veci doprinos i hrabrost ,nekog materijalno ugrozenog koji je to ucinio od samog pocetka.Mudrovanje i tebi lose ide.Kajanje,preispitivanje i nerviranje ni tebi ni meni nista nece doneti .Uzivajmo u zivotu.Svako dobro.

Dragi moj Marko,
      Baš mi je drago što ćeš nastaviti štrajk … i da, nisam član sindikata. Ti imaš neke natprirodne moći :). Žao mi je što si u uverenju da „Samo organizovana akcija vodjena sindikatom ima sanse na uspeh“, jer ja mislim drugačije, ali dobro, poštujem tvoje mišljenje.
      …“a sujetni preispitivaci odluka,poput tebe,su zestoka kocnica“…ja bih rekao da sam tvoj motor, a ne kočnica
      „To sto ,sad kad odbijaju od zarade, ti strajkujes nije nikakva velicina… “
      Sebe nikad nisam smatrao veličinom, ali kad čitam ono što pišeš…uh, bolje je da ne pričam (pišem), jer se plašim da ću preći liniju kulturnog izražavanja.
      U svakom slučaju, ja više neću da se „prepucavam“ sa tobom, jer kao što si rekao ni meni ni tebi to neće ništa dobro doneti. Neka tvoja bude poslednja,ja više neću odgovarati na tvoje „porukice“, brate Marko.Ćao;).

PS

O sujeti…
      „Naknadna pamet me posebno nervira.Da ste ti i tebi slicni strajkovali od prvog dana strajk bi bio gotov za dva tri dana.Iz debele ladovine ste posmatrali tudju muku i borbu za vase interese.“…ko si ti i ko ti daje za pravo da druge kvalifikuješ, ja se na tvoje postove nisam javljao, a ako si nervozan, a verujem da ti je teško, ja ti ne mogu pomoći, ali ima ko može.

3. Jovan каже:

Ministar narodne prosvete i propagande u Vladi Hitlara od 1933 god je bio
    Dr Jozef Gebels.
    Šta reći a ne povući paralelu…

4. Jasmina каже:

Od verbica a preko skolskih uprava stigo dopis direktorima da nam se umanji zarada zbog strajka. Pise da je to u skladu sa zakonom. Ok. Ali u situaciji u kojoj jesmo (neki sindikati strajkuju neki ne) smatram da je to pririsak kakav nije bio ni u vreme pok. Milosevica. Ako mene neko pita ja tek sada ne bih prestala da strajkujem, zbog osionosti doticnog švrćana. Čak bih na (bar) jedan dan potpuno obustavila rad, u znak protesta (da shvati da se ne šalimo. I ne spavamo.). Pametniji popušta? Ne uvek, rekla bih. Sa siledžijama ne vredi biti kulturan. Ostaćete kulturni, a on će i dalje silovati.

• Mao Ce каже:

„… ja tek sada ne bih prestala da strajkujem, zbog osionosti doticnog švrćana“

Ја нисам штрајковао, али хоћу (не знам да ли је за осуду или не).

„…Čak bih na (bar) jedan dan potpuno obustavila rad, u znak protesta (da shvati da se ne šalimo. I ne spavamo.)“

Тек око 15.05. и не једнодневна, већ, ако треба вишемесечна обустава.

Паметно си ти девојче Јасмина. Поздрав. 🙂

Хумором против непр(Вер)ијат(бића)еља!!!

5. Jela каже:

Opet minister preti. Po ustaljenoj metodi kao i njegovi prethodnici ministar krenuo u oduzimanje plata svima koji zakonski strajkuju. Drugim recima vrsi pritisak da se strajk prekine. Po meni, dovoljno je samo obustaviti nastavu u svim skolama koje strajkuju dva dana da bi njegovo velicanstvo zajedno sa svojom svitom zauvek napustilo obrazovni sistem Srbije. U suprotnom I ovaj strajk ce svenuti u narednih pet dana.