Home >> Друштво >> ЈЕРКОВ: Влада нема ни план ни знање да реши проблеме у школству

  • Коментари су искључени на ЈЕРКОВ: Влада нема ни план ни знање да реши проблеме у школству
ЈЕРКОВ: Влада нема ни план ни знање да реши проблеме у школству

Нормално је да градски менаџер о образовању не зна ништа, али није нормално да се бави његовом реформом

Нормално је да градски менаџер о образовању не зна ништа, али није нормално да се бави његовом реформом, оценила је посланица Демократске странке и чланица Одбора за образовање Александра Јерков.

Необичан састанак Весића са председницима београдских општина на тему дуалног образовања потврђује да Влада Србије нема ни план ни знање да реши проблеме у образовању, а ни намеру да слуша било кога ко се бави образовањем, па се том темом бави Весић, указује Јерков у писаној изјави.

Ако нам Весић и Шарчевић буду водили реформу образовања по налогу премијера, слободно можемо да се помиримо са чињеницом да ће увођење дуалног образовања бити најштетнији, најпогубнији и најопаснији од свих експеримената, непромишљених идеја и популистичких потеза у образовању„, закључила је Јерков.

Према њеној оцени, целокупна стручна и научна јавност је против увођења дуалног образовања, зато што ће резултат бити школовање деце за радна места која не постоје. Јерков истиче да ДС неће дозволити да генерације будућих ђака буду упропашћене због нечије фикс идеје.

(Курир)

Top