Home >> Образовање >> Избећи организациони хаос

Избећи организациони хаос

Председник Форума београдских гимназија Александар Марков каже да су одлуке јасне и прецизне, али је питање да ли их је могуће спровести у пракси.

„Настава је динамичан процес“, каже и објашњава да је питање да ли је наведене одлуке могће спроводити.

„Како објаснити да не можете да уђете у зграду локалне самоуправе без маске, а безбедно је за ученике. Видећемо како ће то бити у пракси“, каже он за ТВ Прву.

Поставља се и питање како ће изгледати радно време запосленик у школама, додаје он и наводи да се нада да ће данашње појањење решити ту неодумицу.

Каже и да онлајн настава неће бити као раније, и да не може „снимљен програм“ да се назива онлајн наставом.

Што се тиче гимназија у Београду – имаће проблем када је реч о подели. Велики је број ђака у одељењима, и не зна се како ће се ученици делити, а постоје и просторни проблеми.

„Плашим се да је идеја за организацију наставе у фискултурним салама ‘не пије воду’, јер је у њима јако тешко боравити“, каже.

Постоји и списак захтева, јер наставничка професија, према његовим речима, у наредном периоду може да постане најризичнија уз лекарску.

„Ми ћемо бити у просторији са 15 ученика, и на пола сата ће се смењивати. Плашимо се да не дођемо у стање организационог хаоса“, додаје.

Извор: Б92

Top