Home >> Саопштења >> Гимназија за ботове?

Гимназија за ботове?

Форум београдских гимназија очекује од министра просвете, науке и технолошког развоја, Младена Шарчевића, да испита медијске наводе о тортури коју су претрепеле професорке гимназије у Белој Цркви.

Вест о притисцима којима су биле изложене професорке белоцркванске гимназије изазвала је згражавање само оних који су претходних месеци и година држали главу у песку јер је јавна тајна да је тортура од стране надлежних, којој су, како тврде, биле изложене професорке ове школе, нешто што се дешава већини наставника који су ангажовани у школама уговором на одређено време.

Форум београдских гимназија позива министра просвете да испита све наводе из медија и по потреби узме у заштиту професорке које су остале без посла, а одговорне за цео скандал разреши функцијa којe обављају.

Форум, такође, позива министра да уместо покушаја предизборног подмићивања просветних радника повећањем плата, као и куповине будућих наставника физике и математике за 12.000 динара, омогући наставницима да без страначких и других притисака раде свој посао онако како су се за њега и школовали јер уколико се хитно нешто не промени извесно је да ће нам децу у будућности школовати ботови.

Top