Home >> Саопштења,Синдикат >> Форум београдских гимназија позива председника СРПС-а да поднесе оставку
Форум београдских гимназија позива председника СРПС-а да поднесе оставку

Форум београдских гимназија позива Слободана Брајковића да на предстојећој седници Републичког одбора, заказаној за 4. децембар 2019. године поднесе оставку и на тај начин спречи даље урушавање Синдиката радника у просвети Србије у чијем je стварању учествовао.

 Форум предлаже именовање Милана Трбовића, заменика председника СРПС-а, за вршиоца дужности председника до избора новог.

Кршење Статута, нередовно сазивање седница Председништва уз покушај нарушавања аутономије Форума београдских гимназија, главна су обележја неразумно продуженог мандата председника Брајковића који улази у седму годину.

Чак и да занемаримо све горе наведено, остаје неспорна чињеница да се председник Брајковић налази на тој функцији иако је навршио осму деценију живота чиме је одавно испунио услов за одлазак у пензију, а на основу чега му и према Статуту организације коју води престаје мандат.

Форум београдских гимназија сматра да би се Брајковићевом оставком и именовањем Милана Трбовића за вршиоца дужности председника стекли услови за неометано сазивање Конгреса, што би даље водило несметаном избору новог председника.

Уколико се Слободан Брајковић не одлучи да поднесе оставку, позивамо чланове РО СРПС-а да га на седници разреше дужности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Top