Home >> Синдикат,Штрајк >> Форум београдских гимназија критиковао синдикате просвете
Форум београдских гимназија критиковао синдикате просвете

Нема заједничке стратегије нити одговорности према запосленима

Форум београдских гимназија критиковао је данас синдикате просвете, наводећи да немају јединствену стратегију, што је, кажу, неодговорно према професорима и другим запосленима у српским школама.

Потпредседник Форума Миодраг Сокић у саопштењу наводи да четири синдиката, након састанка са премијерком Аном Брнабић, немају јединствену стратегију.

– С обзиром да запосленима у основним и средњим школама у септембру прети изгласавање Закона о зарадама у јавној управи, који ће на дужи рок ‘осигурати’ ниске плате у просвети и дерогирати Закон о раду и Посебан колективни уговор за запослене у просвети, овакво понашање четири синдиката просвете је, најблаже речено, неодговорно према професорима и осталим запосленима у српским школама, којих има преко 100.000 – рекао је Сокић.

Он је додао да су четири просветна синдиката нејединствена, јер се нису договорили о штрајку упозорења, већ су различити синдикати најавили штрајкове упозорења за различите дане.

(Блиц)

2Comments

  1. Bane каже:

    Svi predsednici reprezentivno sindikata treba momentalno.da podnesu ostavke jer su pokazali svoju nesposobno i totalno nerazumevanje situacije.

  2. Božović Vladan каже:

    Kritika je apsolutno opravdana. Umesto da se krene sa štrajkom do ispunjenja zahteve, povlačenje onog sramnog zosova, i još sramotnijeg zakona o radu, i povećanje plate bar za 20%, oni ne drže prvi čas…smešno.

Top