Home >> Саопштења,Слајдер >> ФБГ позива министра просвете на неселективну примену закона

  • Форум
  • Коментари су искључени на ФБГ позива министра просвете на неселективну примену закона
ФБГ позива министра просвете на неселективну примену закона

Форум београдских гимназија пружа подршку професорима Треће београдске гимназије и захтевамо од министра просвете Младена Шарчевића неселективну примену закона уз разрешење директора ове београдске гимназије.

Самоиницијативна одлука да не оде у пензију када је испунио услов за исту није једини пример кршења закона од стране директора Треће београдске гимназије Миленка Мацуре. Форум београдских гимназија је и раније скретао пажњу на незаконито поступање директора Мацуре, а једна од најспорнијих одлука односи се на отпуштање професора Музичке културе Игора Милијића, који је указивао на неправилности у раду овог директора. Такође, господин Мацура је пре неколико месеци одбио да прихвати предлог Синдиката Треће београдске гимназије за члана Школског одбора чиме није прекршио само законе већ и Устав Републике Србије који свим грађанима даје право да бирају и буду бирани. Поред свега наведеног директор Мацура је у Београду познат и по одбијању да прима технолошке вишкове. Упркос еклатантном кршењу закона, по пријавама које су надлежним инспекцијама слате у претходном периоду инспекција или није поступала или није налазила да је закон прекршен.

Форум београдских гимназија је и раније јавно истицао незаконито поступање директора Треће београдске гимназије. У емисији „Правац“, гостујући са тадашњом помоћницом министра просвете, госпођом Весном Недељковић, председник Форума Александар Марков је између осталог указао и на проблеме који постоје у у овој гимназији, госпођа Недељковић се том приликом обавезала да ће се лично заложити за решавање проблема, међутим, као што можемо видети ствари се нису одмакле даље од почетка.

Форум београдских гимназија позива министра Шарчевића да се лично увери у све наводе и неселективно примени закон. Уколико се то не деси сигурни смо да ће проблем Треће београдске гимназије у наредном периоду ескалирати и довести до штрајка запослених у београдским гимназијама.

Top