Home >> Друштво,Синдикат,Штрајк >> ФБГ: Отворено писмо премијеру

go 2

 

Влада Републике Србије,

премијер Александар Вучић

 

Отворено писмо премијеру

 

Поштовани г. Вучићу,

 

oвим желимо да пренесемо реакцију наших чланова на Вашу јучерашњу понуду да се просветним радницима исплати једнократна помоћ у износу од 6.000 динара.

Ми, професори београдских гимназија, захваљујемо се на Вашој великодушној понуди, али је из професионалних и моралних разлога не можемо прихватити. Самим тим што је не прихватамо, ми овим одбијамо да је примимо.

Топло Вам препоручујемо да овај огроман новац понудите неком другом, а ми, професори београдских гимназија, снаћи ћемо се већ некако.

Форум београдских гимназија ће наредних дана позвати своје чланство и друге синдикате просвете на заједничку акцију, како би професори свих школа у Србији, на посебан начин, јавно изразили свој став по питању  Ваше понуде.

 

Срдачно,

Милица Миленовић, председница ФБГ

ФБГ-инфо: 069.15.13.11.9

10Comments

 1. Vladan Božović каже:

  Ovo g**no (izvinite na ne-akademskom izrazu) Aleksandar Vučić nam je UKRAO na godišnjem nivou 60000 dinara, a sad nam kobajagi vraća neke mrvice, i još se time hvali. Ekonomsku konsolidaciju zemlje je ostvario tako što je opljačkao prosvetne radnike i penzionere, a one svi**e poput Bajatovića i ostalih g**nara iz javnih preduzeća i raznih agencija nije ni dotakao. O nesposobnosti i kukavičluku da privatizuje sportske klubove i tako spreči odlivanje para iz budžeta neću ni da komentarišem.

 2. gabrijela каже:

  Kaze AV, dajem jos iljadu. Da ne placu prosvetari…

 3. Rdaovan каже:

  Veliki uspeh sindikata………….

 4. Petar каже:

  I ja sam u Uniji i iskreno se nadam da će članovi Unije podržati Otvoreno pismo premijeru!

 5. Doktor nauka каже:

  Nasem ocu nacije (citaj Vucic) inteligencija nije glascko telo, tako da moze da nas omalovazava do mile volje. Umesto da pravi pametnu naciju da ulaze u obrazovanje, on srozava inteligenciju jer smo manjina u odnosu na ostali nepismeni narod. Inteligencija razume njegove bljuvotine u govorima dok nepismeni se odusevljavaju njegovim ljubopitljivim i nevinim izlaganjem. Dovoljno je sto se seljaci raduju smanjenju plate prosvetarima, a neshvataju da ce oni imati manje da kupe njihove proizvode na pijacama.

 6. Milan Rastoder каже:

  Pomoc je tacno u iznosu godisnje clanarine u sindikatu.Ko nije clan sindikata taj iznos vec dobija samim tim sto nije clan,a za one koji su clanovi od iznosa pomoci na 12 rata platice clanarinu.Ne vidim logiku po kojoj clanovi sindikata treba da se odreknu pomoci u visini godisnje clanarine,a da je i dalje placaju,jer ce time bii osteceni u iznosu od 12000 dinara.Ako bi se sidikat odrekao godisnje clanarine,odbijanje pomoci bi bilo na taj nacin kompenzovano u potpunosti

 7. Vladan Božović каже:

  Ukapirao sam zašto baš 6000 dinara. Toliko košta jedno kvalitetno, ojačano kanapče, da ne pukne kada se prebaci preko grane. Ako pukne grana…..e onda, niste imali sreće.

 8. Branko Krsmanovic каже:

  Stid koji svaki prosvetni radnik oseća zbog huliganstva premijera je nešto što treba da pokrene savest i svest o tome šta mi predstavljamo deci Srbije. Šta?
  Mi smo im jedina šansa između robovlasničkog jarma tranzicionog kapitala USA, GER i arapskih mešetara, sa jedne i prljavog novca tajkuna, koji plaćaju sve političare kako bi nesmetano nastavili da isisavaju snagu ove zemlje.
  Ta njihova šansa, jedina i prava se zove – ZNANJE!
  Nema znanja u kupljenim diplomama, u praznim radnim knjižicama članova Vlade, direktora JP i gradonačelnika. Nema sreće u stvaranju tuđe nesreće, a ove moralne gromade je stvaraju udarnički.
  Što reče jedan moj vrli prijatelj – NEMA VEĆE ŠTETE OD POSTAVLJENJA NESPOSOBNIH NA VLAST, A JOŠ AKO SU TI NESPOSOBNI VREDNI I UPORNI, ONDA ODE SVE U MAJČINU.

 9. Ana каже:

  Član sam Unije (nisam iz BG). Ovi „moji“ na sajtu Unije ne dozvoljavaju komentare.
  Prvo što sam pomislila kada sam čula za „ponudu“ od 6000 din je upravo ovo što ste napisali. Jedan od uslova za izlazak iz štrajka je bio da se do 1. juna dogovorimo o visini te „jednokratne pomoći“. A AV se ponaša siledžijski i sada kao da je rekao: „nemam šta sa vama da pričam, evo vam 6000, i kraj diskusije“. Pa šta smo mi?! Prvo, iznos je smešan u odnosu na ono što su nama uzeli dok oni nedodirljivi i dalje imaju ogromne plate, a drugo – način postupanja je ispod svakog nivoa pristojnosti, o poštovanju i uvažavanju partnera u poslu obrazovanja i da ne govorim!

Top