Home >> Синдикат >> ФБГ: Министре, не мешајте се у посао наставника!

  • Коментари су искључени на ФБГ: Министре, не мешајте се у посао наставника!
ФБГ: Министре, не мешајте се у посао наставника!

Критика предлога Министарства просвете

Форум београдских гимназија (ФБГ) критиковао је позив Министарства просвете директорима школа и наставницима, да због ванредних околности и нередовне наставе прилагоде динамику испитивања и оцењивања ученика.

– Било је министара који су укидали Дарвина, поништавали завршни испит, укидали наставницима право на штрајк и смањивали плате, али ниједан до сада није себи дао за право да наређује када наставници смеју, а када не смеју да испитују ученике – навео је ФБГ, додајући да је „најблаже речено изненађен дописом“ тог министарства.

– Позивамо министра да нам се не меша у посао, већ да помогне у унапређењу односа наставника и родитеља, да не ради на њиховој разградњи и да омогући ученицима да од наставника стекну што квалитетнија знања и вештине. Нставници ће свакако имати разумевања за потребе својих ученика, јер су их увек и до сада разумели и договором решавали све проблеме – пише у саопштењу ФБГ.

Министарство је јуче саопштило и да бројни позиви и писане представке родитеља показују да поједини директори нису уважили препоруке у вези са наставком рада у школама, а посебно у вези са оцењивањем ученика, спровођењем писмених задатака, контролних вежби и усменог испитивања.

Због тога је, како се објашњава у саопштењу, Министарство упутило допис директорима свих основих и средњих школа како би их још једном подсетило на обавезу поштовања правилника о оцењивању.

(Блиц)

Top