Home >> Часопис >> ФБГ 9: Скупштина ФБГ говори

 skupstina fbg

 

Скупштина ФБГ говори

 

Редовна Скупштина ФБГ-а одржана је 24. октобра 2015. Домаћин је била Осма београдска гимназија. Скупштина ФБГ-а је изгласала измене Статута и изабрала своје ново руководство.

За нову председницу ФБГ-а изабрана је Милица Миленовић, професорка Петнаесте београдске гимназије. Изабрани су и потпредседници: Миодраг Сокић (досадашњи дугогодишњи председник) и Александар Марков, професор Осме београдске гимназије.

Зорица Благојевић, оснивач ФБГ-а:

-На вама је и даље тежак задатак да се борите за достојанство професије, као што сте то радили и до сада. Не мислим да је сада лакше него пре. Имате још пуно тога да урадите. ФБГ је увек имао велики углед. То сви професори Србије знају. Ако су београдске гимназије са њима, то значи да је пола Србије са њима! Трудите се и даље да постигнете још више и желим вам од срца да то и постигнете!

Миодраг Сокић, досадашњи председник ФБГ-а:

-У протеклих осамнаест година урадили смо много, али мислим да има да се уради још много тога. Придржавао сам се начела да, у борби за повратак и очување угледа школе и наставника, синдикати никада не могу да победе, већ морају изнова да се боре. Желим да вам се захвалим што сте то схватили и што сте све време имали поверења у мене!

Слободан Брајковић, председник Синдиката радника у просвети Србије:

-Част ми је што што присуствујем овом скупу. ФБГ је и у протеклом штрајку показао да је елитни синдикат просвете. Искрено желим да сви заједно наставимо овако, за добробит свих запослених у школама Србије!

 

skupstina fbg 002

Top