Home >> Друштво >> „Државни удар“ на предуниверзитетско образовање

  • Коментари су искључени на „Државни удар“ на предуниверзитетско образовање
„Државни удар“ на предуниверзитетско образовање

Коментар ФБГ: Ова ствар са дуалним образовањем отишла је на ниво идеологије. Не памтимо да је нека иновација у просвети промовисана на овакав начин! Неко би рекао: „Не штети, значи да је корисно“. Ми бисмо ипак рекли да је у питању својеврстан „државни удар“ на предуниверзитетски образовни систем. У исто време док држава промовише отварање смерова по налогу и за потребе Европе, Стратегија образовања је званично (од стране актуелног министра просвете)  одбачена!


ДУХ МЛАДОСТИ Kараван посвећен дуалном образовању креће данас из Београда

500 волонтера, студената и ученика говориће о предностима дуалног образовања и промовисати тај модел учења у целој Србији

Kараван посвећен представљању предности дуалног образовања, „Дух младости“ креће данас из Београда. У оквиру каравана, 500 волонтера, студената и ученика говориће о предностима дуалног образовања и промовисати тај модел учења у целој Србији.

Циљ ове манифестације је да ученици и студенти својим вршњацима и њиховим родитељима говоре о предностима дуалног образовања.

Од септембра, 127 школа почеће наставу по дуалном моделу образовања, а уведено је 19 нових профила у 49 школа, док је 43 профила са елементима дуалности усклађено са тржиштем рада уведено у још 78 школа.

Нацрт Закона о дуалном образовању је дефинисао да ученик мора да прође све наставне јединице предвиђене планом и програмом.

У том процесу учествоваће наставници и лиценцирани инструктори из компанија и заједничком оценом ће процењивати ученички рад, а модел дуалног образовања отвара младима врата великих компанија, како би ученици након завршетка школе наставили да раде.

(Танјуг, Блиц)

Top