Home >> Друштво,Штрајк >> Директор чачанске школе: Сменили ме јер немам напредњачки дрес

  • Коментари су искључени на Директор чачанске школе: Сменили ме јер немам напредњачки дрес
Директор чачанске школе: Сменили ме јер немам напредњачки дрес

Запослени најављују штрајк у знак подршке директору

Смењени директор Прехрамбено-угоститељске школе у Чачку Драган Ковачевић тврди да је смењен јер није члан Српске напредне странке.

– Ускратили су ми право да поднесем оставку и да кажем: „Нећу више под притиском да радим.“ Али њима није битно што смо прошле године уштедели три до четири милиона динара, него их само интересује дрес који носе. То је оно што је страшно, обуците прави дрес у правом тренутку и немојте се секирати, важан је дрес – рекао Ковачевић јуче и најавио тужбе.

Он је прошле недеље смењен с образложењем министра просвете да није испоштовао препоруку омбудсмана и покренуо дисциплински поступак против професора социологије Г. В., против кога су ученице две школе поднели пријаве за сексуално узнемиравање.

– Због тих догађаја у школи је у два наврата извршен ванредни инспекцијски надзор, један почетком маја, када су републичка и локална просветна инспекција утврдиле да нема незаконитости у мом раду. Током годишњег одмора поново је извршен ванредни инспекцијиски надзор где су констатовали да чланови школског одбора нису поступили по препоруци омбудсмана. Министар је на основу тог записника донео решење о увођењу привремених мера, за које ја сматрам да су исхитрене – каже Ковачевић.

Више од 100 запослених у овој школи дало је подршку директору и најавило да ће од 1. септембра ступити у штрајк уколико министар не повуче одлуку о смени.

(Курир)

Top