Home >> Друштво >> Да ли ће они „који не раде добро“ плаћати оне „који раде добро“?
Да ли ће они „који не раде добро“ плаћати оне „који раде добро“?

Како премијерка намерава да кажњава и награђује професоре?

Синдикати просвете су најавили штрајкове и протесте уколико понуђени нацрт Закона о запосленима у јавној управи уђе у Скупштину.

У одбрани понуђеног нацрта наша премијерка Ана Брнабић је изјавила „да она од поменутог нацрта закона не одустаје, али да ће разговатари са синдикатима“.

О чему и када ће разговарати када од закона не одустаје?

На примедбе синдиката просвете да овај закон неће побољшати материјални положај запослених у просвети и култури, да су све „добростојеће“ јавне службе изузете из дејства овог закона и да зараде у просвети морају да се изједначе са зарадама у другим делатностима, Брнабићева је одговорила да у нашим школама не раде сви наставници истим квалитетом и да, према томе, не могу бити сви исто плаћени.

Форум београдских гимназија поздравља ову изјаву премијерке и позива је да што пре повећа буџет за образовање, како би наградила професоре који раде боље.

Изузев ако премијерка није мислила да ће професорима, који „не раде добро“, смањити плате и тако обезбедити новац за награђивање оних који „раде добро“?

(ИНФО ФБГ)

One Comment

  1. gabrijela каже:

    Delovalo je da je premijerka školovan, razuman, kulturan kadar. Kad ono, argument iz Avovog arsenala.. Sad cemo zakonom da uredimo kvalitet rada nastavnika. A poslanika? Premijera? Lekara? Sudija? Odzačara? Ima li za sve njih zakon kojim se utvrdjuje kvalitet njihovog rada pa zatim nagradjuje ili kaznjava?

Top