Home >> Штрајк >> Чланови ФБГ-а у штрајку 11. септембра!

Чланови ФБГ-а у штрајку 11. септембра!

Главни одбор Форума београдских гимназија подржао је одлуку СРПС-а и других репрезентативних синдиката о штрајку 11. септембра. У свим гимназијама чланицама ФБГ-а часови ће тог дана трајати 30 минута. Форум позива све просветне раднике да се прикључе најављеном штрајку, а од Министарства државне управе и локалне самоуправе очекује да испуни захтев просветних радника, односно да сви просветни радници са седмим степеном стручне спреме буду премештени у девету платну групу. 

„Након величанственог протеста ‘Правда изнад пара’ у петак, 31. августа, синдикати просвете настављају борбу за девету платну групу. Данас су чланови ових синдиката у штрајку. У више од 1.000 школа у Србији часови трају 30 минута“, наводи се у саопштењу тих синдиката. Ти синдикати су додали да и даље очекују позив на преговоре и позвали све запослене у просвети да подигну глас и придруже се протесту јер само удружени могу да се изборе за бољи статус.

Наставници штрајкују јер су незадовољни начином уредјења платних разреда, према којем су сврстани у осму платну групу и траже да се сви наставници са седмим степеном образовања пребаце у девету платну групу.

У штрајку су чланови Уније синдиката просветних радника Србије, Синдиката „Независност“, Синдиката радника у просвети Србије и Синдиката образовања Србије.

Извор: Курир

 

Top