Home >> Друштво,Слајдер >> Без Цеце и Синана: Овако се слави мала матура!

  • Коментари су искључени на Без Цеце и Синана: Овако се слави мала матура!
Без Цеце и Синана: Овако се слави мала матура!

Професори свирали на прослави матуре својих ученика

Да мала матура може да се слави без народњака, трубача и турбо-фолка још једном су нам показали професори београдске ОШ „Радоје Домановић“ који су својим ученицима за крај школе приредили прави рок спектакл.

m3 За разлику од скоро свих београдских основних и средњих школа, али и образовних установа у другим местима широм Србије, где се матура слави уз народњаке – Цецу, Јелену Карлеушу и Синана Сакића, мали матуранти из ОШ „Радоје Домановић“ од школе су се опростили уз звуке рока и то у свом школском дворишту. Мале матуранте забављао је бенд састављен од наставника, али и бивших ученика ове школе.

Свирка у Новом Београду традиционално је окупила све узрасте – ту су били матуранти, родитељи, предшколци, ученици других разреда, баке и деке, али и они који су „Детелину“ (популарни назив за школу због облика у коме је направљена) завршили пре десет година и више…

Бенд „Profunny“ (Профани) чине директор школе Горан Шоботовић, наставник физичког васпитања Роналд Анжур, вероучитељ Милош Велимир Буца (бивши бубњар „Дисциплине кичме“), а придружили су им се бивиши и садашњи ученици школе, као и гост изненађења – певачица Јелена Гавриловић.

Иначе, ОШ „Радоје Домановић“ је ове године за свој рад оцењена највишим оценама Министарства просвете на свим пољима, а жеља наставника је да њихови ученици уз роцк’н’ролл прославе одлазак из основне школе, да наставе да слушају квалитетну музику и да буду поносни на школу коју су завршили.

mat2

Директор школе Горан Шоботовић рекао је у изјави за Мондо да је чудно управо то што је оваква прослава мале матуре данас необична, док су „нормалне“ оне по кафанама.
„Ми нећемо матуре у кафанама, него овако, уз рок концерт и деца су супер прихватила ту нашу идеју… Може на прави начин, а оно што се дешава сада је другачије, ми смо баш онакви какви треба да будемо“, казао нам је Шоботовић.

Његова лична порука као директора школе другим просветним радницама је да свој посао не вежу само за један предмет, већ да деци пруже нешто више.

„Ваша деца су жељна тога, а ако ми не притрчимо да помогнемо… генерације које долазе ће бити вероватно сакатије, а ми се трудимо, лично ја, и све што бих дао свом детету дајем и њима“, казао је Шоботовић и истакао да су у његову школу бивши ученици увек враћају.

m4

Ђак генерације и будући средњошколац Александар рекао је да је баш поносан на своју школу што овако слави матуру.

„Овај бенд већ десет година постоји и свира својим ученицима. Срећан сам што такав директор постоји, и што су такви учитељи, али и ђаци“, рекао нем је Александар и додао да би било супер када би се и друге београдске школе угледале на њих.

m5

У препуном школском дворишту подршку малим матурантима и „Профанима“ дали су певачица Јелена Гавриловић, бивши кошаркаш Милан Гуровић…

ВЕЛИКО БРАВО за сјајне профане, директора, ученике и мале матуранте ОШ „Радоје Домановић“!

(Мондо)

Top