Home >> Друштво,Слајдер >> Арно Гујон на Косову и Метохији

Арно Гујон на Косову и Метохији

„Блиц“:


Арно Гујон уручио 30 пећи за школе на југу Косова и Метохије

Волонтери организације „Солидарност за Косово“, на челу са Арном Гујоном, поклонили су 30 пећи за грејање школа у Гори, на југу Косова и Метохије

– Ових 30 пећи што смо их испоручили сада, као и гардеробу, то је тек почетак наше сарадње. Овај народ је можда мали по бројности, али је велики по души. Он је плементи, достојанствен и храбар и заслужује сву нашу подршку, не само наше хуманитарне организације, већ свих људи добре воље – рекао је Гујон у Драгашу.

Он је навео да је, са својих осам волонтера из Француске, први пут сада дошао у Гору од 2004. године, од како долази са хуманитарном помоћи за Косово и Метохију.

Председник Привременог органа општине Гора Адем Хоџа захвалио се свима који, како је казао, иоле мало размишљају о Гори.

– Пут никад није дугачак ако нешто лепо желимо да урадимо. А то је данас показао наш велики пријатељ, хуманиста Арно са својом екипом – истакао је Хоџа.

gujon 3

У 18 села у Гори живи око 10.000 становника. У школе у којима се изводи настава на српском језику по плану и програму Републике Србије иде око 800 ученика.

Хоџа је навео да је за Гору и Горанце једини проблем што немају своју општину.

– Кључ опстанка и останка на овим просторима је општина Гора, која би у косовском друштву била по Уставу и законима Косова. Ништа друго не тражимо, све остало ћемо надоградити, ми смо вредни људи – истакао је он.

Адем Хоџа је позвао европску заједницу и америчку амбасаду да помогну Гори да, како је казао, добије оно сто јој припада по свим међународним критеријумима савременог света.

Top