Home >> Синдикат,Слајдер,Штрајк >> Апел ФБГ: Министре, вратите им лиценце!

Апел ФБГ: Министре, вратите им лиценце!

Саопштење за медије


Форум београдских гимназија апелује на министра Шарчевића да спречи штрајк глађу

Троје наставника српских школа су за среду, 8. фебруара 2017. године, најавили штрајк глађу.

Форум београдских гимназија дубоко саосећа са очајном ситуацијом у којој су се нашли професори Смиља Јанковић, Живадин Дисић и Петар Благојевић. Они ће ступити у штрајк глађу у среду, 8. фебруара 2017. године, симболично у пет до 12, испред Владе Републике Србије. Све троје професора су тренутно без запослења у струци, са одузетим лиценцама за рад у било којој школи.

Парадокс је у томе што они поседују правоснажне судске пресуде у којима се потврђује да нису криви. Али, упркос судским одлукама, они и даље не могу да остваре право на повраћај лиценци од стране Министарства просвете.

Стога позивамо министра просвете, науке и технолошког развоја господина Шарчевића да својим ауторитетом спречи до сада незабележену ситуацију у историји српске просвете и да пронађе решење које ће спречити још једну срамоту по професорки еснаф и читаву земљу.

Искрено се надамо да овај очајнички корак наших колега неће озбиљно нарушити њихово здравље, а да ће уједно допринети освешћивању одговорних у Министарству просвете, који до сада нису имали слуха за њихову ситуацију и који су одговорни за стање у којем се наше очајне колеге сада налазе

ФБГ

 

Top