Home >> Саопштења,Синдикат,Слајдер >> Година прође а разрешење директора Шесте ни на видику

  • Форум
  • Коментари су искључени на Година прође а разрешење директора Шесте ни на видику
Година прође а разрешење директора Шесте ни на видику

Тек неколико дана нас дели од обележавања годишњице смрти легендарног професора Шесте београдске гимназије, Јована Кнежевића. Професор Кнежевић је преминуо уздигнута чела у сред борбе за спречавање, како је сматрао, незаконитих радњи директора ове  београдске гимназије. Уместо поштовања у колективу и Министарству просвете, професор Кнежевић је зарадио суспензију током чијег трајања је на крају и преминуо.

Форум београдских гимназија је током претходних годину дана, заједно са Синдикатом Шесте београдске гимназије, указивао на све нерегуларности у функционисању ове гимназије и коначно, непуних годину дана касније, стигао је допис из инспекције којим се, како је наведено, министарки предлаже разрешење директора ове београдске установе. Од инспекцијског дописа до данас прошло је равно два месеца, а нико из Министарства просвете није ни прстом мрднуо како би оно што је законом предвиђено спровео у дело, чиме су само потврдили оно у шта смо одавно сумњали,  а на шта смо и указивали, да директора ове гимназије подржава нека „виша сила“, која по свему судећи (не)станује у Министарству просвете.

И док министарка „чува“ свог или нечијег љубимца, грађани Србије ће плаћати за све његове „грехе“ и то не метафорички већ стварно јер, осим инспекцијских дописа, ових дана су почеле да пристижу и судске пресуде у корист представника синдиката, којим се налаже Шестој да плати огромне износе на име изгубљених судских спорова, а што ће морати да се исплати од прихода пореских обвезника.

Упркос тврдоглавој упорности у Министарству просвете и нескривеним покушајима да сва грешке свог љубимоца гурну под тепих, Форум београдских гимназија ће наставити и даље, у сарадњи са Синдикатом Шесте, да указује на незаконите радње у овој гимназији. Оно што нас посебно радује је и чињеница да је све више спремних да нам помогну у овом послу о чему сведочи и коверат адресиран на име председника Синдиката Шесте, господина Тепавца, у којем су се нашла документа која указују на фиктивно одржавање седница Школског одбора ове гимназије, а које ће Синдикат Шесте ових дана учитити досупним јавности пошто су претходно прослеђене министарки Ђукић Дејановић.

И када све ово знамо, не можемо а да не поставимо питање и то пре свега министарки просвете која је и једина надлежна за случај директора Шесте, који је то тренутак до ког је министарка просвете спремна да чува свог или нечијег мезимца на месту директора, поготово ако знамо да је последњих дана чак и престао да се појављује у школи. Такође, не можемо а да је не питамо и колико ће још грађани Србије морати да плаћају из свог џепа за његове грешке. Уједно желимо и да је подсетимо да се све на крају плаћа, али и враћа, а како ће се вратити највише зависи од наших поступака.

Top