Home >> Друштво >> Зукорлић: Жалићу се суду због одбијања акредитације

  • Коментари су искључени на Зукорлић: Жалићу се суду због одбијања акредитације
Зукорлић: Жалићу се суду због одбијања акредитације

Оснивач Интернационалног универзитета у Новом Пазару најавио жалбу Управном суду

Универзитету у Новом Пазару одбијена је акредитација 16 студијских програма, а његов председник Муамер Зукорлић најављује да ће се поново жалити Управном суду.

У Министарству просвете у уторак нису желели да одговоре да ли ће у Нови Пазар послати просветну инспекцију, с обзиром на то да факултети овог универзитета немају више дозволу за рад, а Национални савет за високо образовање, као другостепено тело за жалбе, на седници одбио је да их акредитује.

– Све правне могућности још нису исцрпљене, те ћемо се жалити Управном суду – најавио је Зукорлић за „Новости“. – Уосталом, то је само акредитација. Неке установе раде без акредитације и не желе је, ипак, ми желимо да се акредитујемо.

Зукорлић је објавио и отворено писмо у коме, потписујући се као председник скупштинског Одбора за образовање, оптужује чланове Националног савета и Комисије за акредитацију за кршење закона и сукоб интереса.

– Велика је лаж да на овом универзитету постоји пример да је неко магистрирао и докторирао за месец и по дана. Ако се тако нешто докаже, лично ћу се заложити да се тај универзитет затвори – поручио је Зукорлић.

(Новости)

Top