Home >> Образовање >> Весна Мандић уместо Милована Шувакова

  • Коментари су искључени на Весна Мандић уместо Милована Шувакова
Весна Мандић уместо Милована Шувакова

 

Нова кадровска решења у тиму министра просвете Младена Шарчевића

 
Милован Шуваков, досадашњи помоћник министра просвете за развој образовања и високо образовање, одлази из Министарства просвете, а њега ће наследити Весна Мандић, професорка Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, сазнаје Данас.

Vesna MAndicMilovan Suvakov

Весна Мандић и Милован Шуваков

У Министарству се спрема још кадровских промена, а очекује се да Влада Србије убрзо именује помоћника за предшколско и основно образовање, који ће, како сазнајемо, бити човек из школе. Снежана Марковић, помоћница министра за средње образовање остаје на тој позицији, као и Зоран Тубић, помоћник министра за финансије. Виктор Недовић и даље ће бити задужен за међународну сарадњу и европске интеграције, а Никола Танић остаје помоћник министра за науку. Како сазнајемо, замена се спрема Бранку Бугарском, помоћнику министра за технолошки развој, трансфер знања и иновациони систем. Њега ће вероватно заменити кадар са београдског Технолошко-металуршког факултета.
Како је Данас први писао, једно од најјачих појачања у тиму министра Младена Шарчевића су Богољуб Лазаревић, нови помоћник за инспекцијске послове, и Јасмина Ђелић, која ће координирати радом школских управа. Та два ресора су, по речима Шарчевића, најпроблематичније тачке у образовном систему.

Државна секретарка Гордана Предић, иначе потпредседница СДПС-а биће задужена за међународну сарадњу, мањине и фондове, а Ана Марија Вичек, из Савеза војвођанских Мађара, бавиће се доакадемским и инклузивним образовањем. Према нашим сазнањима, у Министарство просвете требало би да дођу још два државна секретара, а разматра се опција да министар Шарчевић добије саветника за дуално образовање, и то човека који има везе са Привредном комором.

„Данас“

Top