Home >> ФБГ акције >> Скупштина ФБГ-а 8. септембра: Важне промене

  • Форум
  • Коментари су искључени на Скупштина ФБГ-а 8. септембра: Важне промене

На почетку нове школске године у Форуму београдских гимназија ће се догодити важне промене. После коначног изласка из Уније СПРС (у фебруару 2012), ФБГ је радио на реорганизацији свог даљег деловања, на обезбеђивању могућности статуса репрезентативности на републичком нивоу, као и на статутарним изменама.

Избори за председника ФБГ-а

Актуелни председник ФБГ-а Миодраг Сокић даће оставку (коју је најавио пре годину дана), а Главни одбор ће већ ових дана изабрати новог председника ФБГ-а.

Републичка репрезентативност ФБГ-а

Синдикат радника у просвети Србије понудио је ФБГ-у споразум о придруживању, који би ФБГ-у обезбедио репрезентативност на републичком нивоу. Главни одбор ФБГ-а је прихватио ову понуду (у начелу). Ипак, да би ФБГ евентуално потписао споразум и тиме се придружио СРПС-у, предстоје још два корака: дискусија у школским синдикатима и одлука Скупштине ФБГ-а.

Нови Статут ФБГ-а

У новом Статуту битне измене односиће се на начин представљања појединих гимназија у органима ФБГ-а, на начин гласања, као и на статусне измене ФБГ-а које су настале у међувремену.

Ванредна Скупштина ФБГ-а

Ванредна Скупштина ФБГ-а је заказана за суботу 8. септембар. Најважније одлуке које би Скупштина требало да донесе су: одлука о придруживању ФБГ-а СРПС-у, доношење новог Статута ФБГ-а и верификација председника ФБГ-а.

Top