Home >> Друштво,Култура,Образовање >> Свети Сава за испирање интелектуалне савести

  • Форум
  • Коментари су искључени на Свети Сава за испирање интелектуалне савести
Свети Сава за испирање интелектуалне савести

 Данас је Свети Сава

 

У школама Србије данас се слави Свети Сава. Основне преокупације човекова духа једнако се јављају у време Светога Саве и у наше време. Свети Сава се у своје време одазвао изазову – да би победио време и ограниченост и отворио пут својим потомцима који жуде за правим духовним вредностима. Он нас је охрабрио за напорну трку до победе. Он нас је на прави начин увео у ред крштених и просвећених народа. Зато и носимо његов благослов све дотле док смо крштени и просвећени.

 

Светосавски ријалити

 

narodno

 

У време када је просветна Србија окупирана, сви су заборавили ову поруку Светог Саве и наше образовање је на најнижим гранама у последњих 60 година. Пред налетом белосветских моћника и рушилаца свих облика традиционалних вредности, наши интелектуалци су одавно заћутали. Више им се свиђају фотеље у САНУ, у политичким странкама, на мноштву факултета и у небројеним агенцијама и саветништвима, него да спашавају српско друштво. И зато, уместо да следе дух Светога Саве, они једном годишње, 27. јануара, обучени у смокинге, посете „Светосавски ријалити“ у Народном позоришту, како би били виђени и са своје душе спрали интелектуалну савест, а затим наставили по старом.

 

svtr

 

Једини отпор тој окупацији друштва и, посебно, просвете, пружају синдикати просвете у Србији.

И зато, поштоване колеге у школама Србије, припремите се за још већи отпор рушиоцима наше традиције и духовности, јер – нема ко други да би победио време и ограниченост и отворио пут својим потомцима који жуде за правим духовним вредностима и спречио ову пропаст!

 

 

Top