Home >> Друштво >> Суд потврдио да професор Влада није ударио ученицу

  • Коментари су искључени на Суд потврдио да професор Влада није ударио ученицу
Суд потврдио да професор Влада није ударио ученицу

„Вратили су ми лиценцу за рад али тек сад ми следи борба за повратак на посао“

Професор Владимир Милојевић коначно је на суду доказао да није ударио ученицу књигом, да је незаконито добио отказ, а данас му је и званично стигло обавештење од министарства просвете да му се враћа лиценца за рад. Недељник је већ писао о случају професора Владе који је изгубио лиценцу и добио отказ услед оптужби за насиље над учеником – а што је изазвало протесте ђака 14. гимназије и велику подршку јавности која је стала у његову одбрану.

Владимир Милојевић за Недељник каже да очекује да се у другом полугодишту врати на посао у 14. гимназију и настави да предаје својим ђацима.

„Данас сам примио обавештење од министарства просвете да ми се враћа лиценца за рад, а обавештена је и 14. гимназија о томе. Мени сад следи други део борбе, а то је да се вратим на посао. Јер ако ме врате на посао, чему онда све то?“, каже професор Милојевић.

Према правоснажној пресуди Другог основног суда у Београду, Милојевић, који је лупио књигом о ђачку клупу па добио отказ и остао без лиценце „због насиља над ученицом“ није починио преступ и није требало да остане без посла и права на рад. Није ударио девојчицу читанком по глави, за шта је оптужен 2013. године у Основној школи „Бранислав Нушић“, где је тада радио – оценило је правосуђе четири године касније.

Милојевић додаје да је најважније да је коначно доказао да није ударио дете чиме је поништено решење о престанку радног односа, оцењујући изјаве директорке ОШ „Бранислав Нушић“ као крајње безобразне. Наиме, она је за „Политику“, између осталог рекла да је као директорка, по закону, била обавезна да против њега поведе дисциплински поступак када је мајка ученице поднела писану пријаву да је професор Милојевић на часу ударио њену ћерку.

„Урадила сам све по закону и штитила интересе и права детета, што ми је дужност и обавеза. На основу доказа и документације коју поседујем епилог овог случаја је морао да буде другачији“, рекла је Маријана Стефановић директорка ОШ „Бранислав Нушић“.

Милојевић њену изјаву оцењује као „начин да се оправда хајка на њега“.

„Да постоји правда она би требало да да отказ на место директорка, што наравно неће урадити. Осим ако је неко не склони. Пропустила ме је кроз агонију која је трајала четири године. Ученици 14. гимназије помно прате мој случај и очекују да се вратим у школу на почетку другог полугодишта јер су сви услови сада испуњени. Ако се не вратим у 14. гимназију све ово је апсурдно“, закључује професор Милојевић.

Иначе, ОШ „Бранислав Нушић“ је само за трошкове суђења професору Милојевићу исплатила 177. 000 динара, што нам је он и потврдио и додао да очекује још око 100.000 динара на основу изгубљених зарада.

(Недељник)

Top