Home >> Друштво >> Шта се догађа: Саопштење СРПС-а

–          Председнику синдикалне организације

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Поштовани,

Обавештавамо Вас и понављамо да је поводом примене и тумачења Посебног колективног уговора за основне и средње школе и домове ученика  формирана Комисија од стране Министарства просвете и науке, и да је у тој Комисији и председник Брајковић Слободан један од чланова. Како смо добили информације да један од чланова Комисије Славица Манојловић која заступа интересе чланства испред Уније синдиката просвених радника Србије, позива председнике синдикалних организација и упознаје их о закључцима Комисије, обавештавамо Вас да се не одазивате њеним позивима, јер на тај начин покушава да изврши промоцију тог Синдиката, а самим тим злоупотребљава и свој положај у Комисији. Колегиница Славица Манојловић ради у Музичкој школи где је она једини члан Уније синдиката просвених радника Србије, а остали запослени припадају другој централи, па на тај начин, јер је члан Комисије, покушава на све могуће начине да их придобије не бирајући средства како ће то учинити.

Напомињемо све дописе које су школе упуте на разматрања Комисији шаљемо Вам у електронској форми увеки на време, али искључиво кад Комисија потпише сва тражена тумачења никако пре.

Уједно Вас обавештавама и да се Унија синдиката просвених радника Србије распада јер је из њеног чланства иступио Форум гимназија, Синдикат просветних радника Војводине (која је на редовој Скупштини одражној 16.06.2012. године донела одлуку да ступа у савез са овим Синдикатом тј. Синдикатом радника у просвети Србије), а од скоро и Форум средњих стручних школа.

Обавештавајући Вас о овим насталој ситуацији, ми Вас срдачно поздрављамо и желимо Вам угодне и пријатне дане на распусту.

С’поштовањем,

Председник: Брајковић Слободан с.р.

9Comments

1. Milan каже:

Hajde, Grome, potseti me ko je to bio u Sava-centru na potpisivanju? Da nisam možda ja?

• гром каже:

И нисам “рек’о“ да си ти! А и сам можеш наћи архивске снимке па да идентифкујеш ликове; и сигуран сам да ћеш то боље урадити од мене јер их и више знаш; драго ми је што не прочеш догађај, али није то суштина мог коментара.
      На помињање прорежимских синдиката је ипак требало да напишем: “рекла сврака врани: јооооооооој! што си црна!“
      Манимо се тога пљувања једних а величања других, својих…
      Сви кусамо кашу коју смо себи закували, али ме радује да су сви срећни платом и накнадама. Изгледа да само ја нисам, што значи да сам у криву, да сам неоправдано незадовољан.

2. Milan каже:

Pogrešno sam se izrazio, valjalo je reći pravdao…Ali je činjenica da je tu odsolirao i da to uopšte ne govori o prorežimskom karakteru sindikata… Ne sećam se nešto da je iko, od ovih što su napustili Uniju rekao da je napušta zbog prorežimskog delovanja ili karaktera, budimo iskreni!

3. Milan каже:

Nije! To je tadašnji predsednik uradio na svoju ruku, doduše nije zbog toga smenjen ali je rasprava o tome bila na dnevnom redu… Opravdao se time što je tekst te deklaracije ponudio svim strankama a navodno je samo DS prihvatio (kao mrtvo slovo na papiru)… Nije Unija nikad bila prorežimska, a to smo i dokazali u više navrata. Na ovom sajtu i drugde, možemo svašta pročitati o razlozima nečijeg odlaska, ali većina toga napisanog je najobičnija koještarija… Koncepcijski razlozi su na prvom mestu a ima tu i dosta ličnog…

• admin каже:

Захтев за смену је поднео ФБГ. Није се Лео оправдао, него се спасао тада, за само један Моравички глас!

• гром каже:

Милан, и ово Ти пишем најдобронамерније: и ја мислим да сам најлепши, ал’ Штефи не мисли тако!
      Пакт је поптисан у “Сава“ центру и није тамо био Леонардо једини!Просто! И то је ваш јарам!нити вам се смејем нити вам се дивим, ал’ мене не лажите.
      И знајмо још једно, а мислим да и Ти то знаш:прорежимски и пропартијски није исто! а не мора да значи!
      У реду је!знам!
      Не устати, не бунити се,пристајти…. није ли прорежимски.
      Високообразовани у учењу деце су задовољну својим платама; а партијски конобари имју два пута више.
      И молим Те дај ми резултате прошлогодишњег штрајка!Бане има мање чланова, Унија се распада!и ‘бем Ти таки разултат; од овога је само режим имао фајде а Ти тврди што год ‘оћеш.
      Врућина је! али она са овим нема везе! ово је било при чистој свести и здравој памети.

4. гром каже:

А унија када је потписивила пакт са ДС није тада била прорежимска!?а!? А и сада је својим понашањем и деловањем прорежимска. Бар немој мени солити памет.
    И не мо’бре Миланче тако! Има нас који имамо и подоста година, а и памтимо!
    Бљак!

5. Никола каже:

Када смо у марту 2011. прешли из НСПРВ (СРПС)-а у СПРВ, многи из СПРВ-а рекоше ми да смо урадили праву ствар и прешли у прави синдикат, напустили људе који увек фингирају протесте и служе да се социјални бунт у право време уруши и држава безбедно оствари победу. Наравно, мислили су на онај срамни потпис СРПС-а и СОС-а. И шта се сада променило за те исте људе из СПРВ? Откуд сада СРПС пожељан, а у бунар из којег су годинама пили воду(Унија), настављају бесомучно да пљују. Толико о моралу нас просветних радника.

6. Milan каже:

Славица Ђорђевић, а не Манојловић је представник УСПРС, то је правница која је радила и за ФБГ дуго година, а од скора ради у тој музичкој школи…Напустити Унију да би се прешло у прорежимски СРПС,мени је испод части и да коментаришем…Додуше, свако бира свој пут…