Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Синдикати просвете упутили писмо премијеру

  • Форум
  • Коментари су искључени на Синдикати просвете упутили писмо премијеру

 

Данас је, на позив Министарства просвете, одржан састанак министра просвете и његових сарадника са представницима четири синдиката просвете. Овога пута, не може се рећи да је састанак одржан форме ради, јер је министар Вербић показао велико занимање за проблеме у просвети и штрајкачке захтеве синдиката. Ставови министра и синдиката су донекле приближени, што морамо поздравити.

Министар Вербић се обавезао да ће преговори о Посебном колективном уговору почети наредне недеље, а о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања кроз десетак дана. Такође, он ће на састанцима Владе Републике Србије изнети став свих синдиката о најважнијем питању увођења платних група – платних разреда у јавни сектор, укључујући и јавна предузећа. Министар се изјаснио да је овај став четири синдиката оправдан и да ће посредовати у организовању састанка са премијером Владе Републике Србије.

Нешто касније, четири синдиката просвете послали су заједничко писмо премијеру.

 

Штрајк почиње у понедељак 17. новембра

 

Часови ће трајати по 30 минута. Директори школа су дужни да организују заштиту имовине, ученика и наставника и да обезбеде право на штрајк, тако и право на неометани рад. Наставници су дужни да учествују у спровођењу активности директора

 

 

Top