Home >> Друштво,Скандали,Штрајк >> Родитељи стали иза директора: НЕ ДАМО ЉУБУ!

  • Коментари су искључени на Родитељи стали иза директора: НЕ ДАМО ЉУБУ!
Родитељи стали иза директора: НЕ ДАМО ЉУБУ!

У земунској школи НЕМА НАСТАВЕ од 1. септембра

Након што су ученици ОШ „Светозар Милетић“ и њихови родитељи у марту ове године спречили да директор Мирољуб Мосуровић добије отказ, он је ипак разрешен ове функције, а родитељи су сада спремни на нови протест.

– Министарство је овом одлуком погазило сопствено решење из марта ове године којим је смена обустављена, а пре којег је петицију потписало преко 1.700 људи, и био заказан (потом и отказан) протест под називом „Не дамо Љубу“ – рекао је Жарко Ристић, заменик председника Савета родитеља ове школе.

Он је додао и да су родитељи једногласно донели одлуку да деца 1. септембра неће похађати наставу, осим ђака првака, који нормално долазе на први час. Скупом у дворишту школе, у 8.30 часова, изразиће подршку досадашњој управи.

– Сматрамо да је ово једна од најбољих школа у Србији, о чему говоре како бројни успеси ученика, тако и највише оцене добијене за рад како директора, тако и наставног особља – истакао је Ристић.

Он је објаснио да је цео процес против директора мотивисан личном осветом одређене особе из инспекцијске службе, у чијим махинацијама Мосуровић није желео да учествује. Одлука о смени је образложена „неправилностима у раду“, заснованим на минорним грешкама, које инспекција налази, облећући ову школу.

– У марту је Школски одбор одбио да смени директора, а Мосуровића је подржао и остатак колектива, а сад Министарство покушава да разреши и Школски одбор. Гади нам се то што неко жели да овако управља судбинама наше деце, то нећемо дозволити – био је одлучан Ристић.

Како он каже, као в.д. директора је именован учитељ Милош Гачић, који није добио ниједан глас подршке запослених у школи. Занимљиво је да су на последњем састанку, на питање Мосуровића да ли желе да се он повуче са функције а да је преузме Гачић, против тог предлога гласали сви, укључујући и самог Гачића!

– Он наводно не зна ко га је предложио за позицију директора, тврди да је добио телефонски позив којим је обавештен о томе – објашњава Жарко Ристић ову нелогичност.

Мосуровић потврђује да је јуче донета одлука којом се и он и Школски одбор разрешују функције. Међутим, 75 запослених, Школски одбор и Савет родитеља – сви су једногласно одбацили ту меру Министарства и неће је поштовати.

– Нећемо дозволити да униште одличну школу. Министарство ће сутра добити допис од 2.500 родитеља. Лако би они са нама, али против сложних родитеља не могу, њима не могу да поделе отказе – каже он.

Мирољуб Мосуровић је изјавио како хајка на њега траје од јануара, јер неко жели да уништи добру школу.

– Распон оцена коју могу да добију директор и школа јесте између 1 и 4, а установа на чијем сам челу и ја добили смо четворке. Шта се дешава са 350 школа у Србији и њиховим директорима који су оцењени јединицама? – пита се Мосуровић.

(Блиц)

Top