Home >> Синдикат,Штрајк >> Радници „Горења“ најурили синдикалце и поставили своје преговараче
Радници „Горења“ најурили синдикалце и поставили своје преговараче

У фабрици расхладних уређаја у Ваљеву обновљен штрајк

Запослени у фабрици расхладних уређаја Горења у Ваљеву у петак су обновили штрајк започет у уторак увече, пошто менаџмент није испунио њихове захтеве за повећањем зарада и услова рада.

Радници Горења тражили су повећање плата за 5.000 динара, а понуђено им је 3.000 динара за јул с обзиром на отежане услове рада при великим врућинама, јер раде у халама без расхладних уређаја.

Преговори су започети у уторак увече, па како нису дали резултат производња у обе хале прекинута је на три сата у другој смени.

Незадовољни учинком синдикалаца радници су изабрали групу од 15 запослених, која је наставила преговоре, такође без резултата.

Из Горења су се до сада огласили само саопштењем да се преговара са радницима, те да се нико од руководилаца фабрике неће оглашавати док се преговори не окончају.

Према сазнањима локалних медија, досадашњи директор Горења Ваљево Борис Павчник је смењен пре месец дана, а уместо њега на челу фабрике је Драго Кремкер, који је у уторак дошао у Ваљево.

Ово је први штрајк у фабрици Горење Ваљево, која запошљава 1.470 радника, са просечним зарадама у производњи 300 до 500 евра.

Та фабрика је у децембру 2016. године прославила деценију успешног пословања и тада је саопштено да је за десет година произведено пет милиона фрижидер и замрзивача.

(Србија данас)

One Comment

  1. Профа Пандур каже:

    Ово је модел како да се у синдикалној борби нешто постигне. Многи синдикални лидери су у фиоци па њима пада камен са срца када их замене они који нису у фиоци.
    А фиока је некад бизарна као блажи саобраћајни прекршај или несташлук деце која су навучена на брљотину.

Top