Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Прва београдска гимназија од понедељка у штрајку

 

Прва се извињава министру просвете и свим колегама у Србији:

 

Г. министре, извин`те што смо овог пута оманули, то је због тога што нисте опозвали избор директора у Првој, на наш захтев!  Али, трудићемо се да надокнадимо пропуштену наставу!

Поштоване колеге, хвала Вам што сте нас оволико дуго чекали!

 

Штрајк просветних радника траје већ месец дана и у њему, као и годинама уназад, водећу улогу имају београдске гимназије. Ипак, посебан углед међу београдским гимназијама, када је штрајк у питању, има Прва београдска гимназија, у којој се налази седиште Форума београдских гимназија и чији синдикат увек први улази у штрајк.

Годинама уназад се међу просветним радницима зна: „Ако Прва и ФБГ иду у штрајк, онда иде и наша школа!“

Овога пута је испало другачије, и Прва до јуче није била у штрајку, иако је у штрајку од почетка чак 15 београдских гимназија.

Многе колеге по Србији питају се за разлог. А разлог је био недавни избор директора школе, када се догодила нечувена директорска „крађа“. Наиме, за директора школе је изабран (по трећи пут узастопно) кандидат који није имао већину гласова Наставничког већа, али су на гласању Школског одбора одлучили гласови две представнице Наставничког већа, које су гласале супротно мишљењу оних који су их и послали у Школски одбор да их заступају.

Настала је пометња у колективу, нови (стари) директор је донекле успео да посвађа синдикат, па је било неопходно да се одржи Скупштина синдиката и изабере руководство које неће бити под утицајем директора школе. Скупштина је у петак великом већином гласова изгласала штрајк од понедељка!

7Comments

 1. aca, prof. каже:

  Каква трећа елитна, то су приче за малу децу, то је истурено одељење богаташа и имућних родитеља, а Земунску гиназију предводи фикултурик као у Првој гимназији.

 2. aca, prof. каже:

  КОНАЧНО И ПРВА ГИМНАЗИЈА. ШТО НАС ЈЕ ВИШЕ БИЋЕ БОЉЕ, НАПРЕД У НОВЕ ПОБЕДЕ

 3. srecni ucenik каже:

  kog ponedeljka? od 15.12.2014.?

 4. prof каже:

  ha ha ha, odlican uvod!
  Bravo za Prvu ! Samo napred, nicija nije gorela do zore pa nece ni direktorova!

 5. Наташа каже:

  Хвала драге наше колеге што сте нам се придружили.Ваша подршка много значи.Надам се да ћемо овога пута истрајати и да нећемо поклекнути под притиском изазивања гриже савести.Па,ваљда су ђаци брига и Министарства,а не само наша.

 6. lex каже:

  Nikada nije kasno. Mozda je sada bas pravo vreme da strajku da novi zamajac i ubaci sveza krv. Kada bi se jos prikljucile i „elitne“ Treca, Deveta i Zemunska, ali izgleda da oni mogu da racunaju samo na decu elite, ali su daleko od elitnih.

  • milica каже:

   treca, deveta i zemuska su daleko od elitnih gimnazija pre bih rekla upisi ove skole da bi ti tata i mama sredili da budes odlican

Top