Home >> Друштво >> Просветна инспекција у ОШ „Николај Велимировић“ у Шапцу

  • Коментари су искључени на Просветна инспекција у ОШ „Николај Велимировић“ у Шапцу
Просветна инспекција у ОШ „Николај Велимировић“ у Шапцу

Министарство реаговало након пријаве мајке да је школа одбила да упише њено дете с потешкоћама у развоју

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавиће инспекцијски и стручно-педагошки надзор у ОШ „Николај Велимировић“ у Шапцу, након што је Јелена Гавриловић, мајка ђака са потешкоћама у развоју, оптужила руководство школе за дискриминацију њеног детета.

Она је, како је „Блиц“ већ писао, изјавила да је сина уписала у ову школу још у јуну, а дан уочи поласка детета у први разред, из школе су је позвали на разговор, где су, како тврди, све учинили да испише дете и пребаци га у другу школу.

Овим поводом, саопштењем се огласило и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

– У вези са случајем у ОШ „Николај Велимировић“ у Шапцу и изјавом мајке малолетног ученика да ова школа није хтела да га упише јер је требало да наставу прати по ИОП-у, директорка и педагог школе доставиле су писану изјаву. Мада се ова информација, коју је доставила школа, битно разликује од изјаве мајке, Министарство ће у складу са овлашћењима извршити инспекцијски и стручно-педагошки надзор у школи ради утврдјивања свих чињеница које могу бити од утицаја на остваривање права ученика – наводи се у саопштењу које потписује Богољуб Лазаревић из поменутог министарства.

„Блиц“

 

Top