Home >> Друштво,Скандали >> Професорка осуђена због вређања ЛГБТ

  • Коментари су искључени на Професорка осуђена због вређања ЛГБТ
Професорка осуђена због вређања ЛГБТ

Осуђена због коментара на Фејсбуку

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио професорку енглеског језика из Средње машинске школе у Новом Саду Јелену Поповић Ивановић.

Она је осуђена на условну казну од три месеца затвора, с роком провере од једне године, због коментара на профилу на Фејсбуку пуних нетрпељивости према ЛГБТ популацији, објављено је данас на сајту тог суда.

Том одлуком одбијена је жалба одбране и потврђена првостепена пресуда Вишег суда у Београду од 30. маја 2016. којом је Поповић Ивановићева осуђена због кривичног дела расне и друге дискриминације.

Казна затвора је условна, па се неће извршити уколико не понови кривично дело у року од једне године.

У пресуди се наводи да је Поповић Ивановићева осуђена, јер је средином септембра 2011. године у Новом Саду заговарала идеје које „подстрекавају мржњу, дискриминацију против припадника хомосексуалне популације, а које су засноване на њиховом сексуалном опредељењу као личном својству“.

Она је на зиду свог профила на Фејсбуку поставила, између осталог, поруку:
„Само да се извриштим, не обраћајте пажњу: ево вам ваш пројекат о насиљу, дебили изопачени, цркните са све тим парама које сте покрали за тако дебилне пројекте којима затупљујете народ. Сами доводите до насиља овим изазивањем, стоко педерска. Немој да ме је неко критиковао за овакав статус само зато што сам профа! Има да се дерем о чему год пожелим! Јесте, педери су болесници и треба их се клонити, игнорисати, занемаривати, ућуткати на све начине јер врше пропаганду болести; Кад вам неко опсује кеву треба га млатнути у њушку да се научи памети. Када вам неко не да права да будете нормални Срби у Србији одвалите га, бре, од батина!„, објавио је Апелациони суд.

„Танјуг“, са сајта „Б92“

Top