Home >> Друштво,Скандали >> Професорка улази у “Парове”!

  • Коментари су искључени на Професорка улази у “Парове”!
Професорка улази у “Парове”!

Просветно појачање у ријалитију

Смиља Јанковић, професорка која је предавала хемију у основним школама у Новом Саду и једна од троје просветних радника који су штрајковали глађу испред Владе Србије, због одузетих лиценци за рад, решила је да своје наставничке способности опроба у “Паровима“.

С обзиром да јој је Министарство просвете пре два дана вратило дозволу за рад у просвети, питање је да ли ће са њом и остати након боравка у вили “Парова“.

Јанковићева је потврдила за “Ало!“ да улази у овај ријалити уз оправдање да је држава на то натерала.

– Одлучила сам да уђем у “Парове“ јер немам средстава за живот. Систем ме је потпуно оголио. Не знам како другачије да зарадим новац. Не видим другу опцију да преживим – признала је наставница.

Као просветном раднику, истиче она, неће јој бити тешко да се уклопи са тренутним учесницима.

– Немам никакав проблем да се упознам и дружим са особама тог кова, па ја такве људе срећем и на улици. То је Србија, ничег ту страшно нема – објаснила нам је Јанковићева.

Подсетимо, троје професора основних школа из Ниша, Крагујевца и Темерина, којима је због наводног злостављања ученика одузета лиценца за рад, започели су штрајк глађу 8. фебруара. Они тврде да им је лиценца неправедно одузета и да имају правоснажне судске пресуде у њихову корист. У понедељак су са Министарством просвете постигли договор и добили решења којима им се враћа лиценца за рад у прoсвети до окончања судског поступка, али ако буде доказано да су криви за оно за шта их терете, лиценце ће им бити поново одузете.

(Ало)

Top