Home >> Саопштења >> Професор Дванаесте београдске гимназије Зоран Буљугић ступио у штрајк глађу

  • Форум
  • Коментари су искључени на Професор Дванаесте београдске гимназије Зоран Буљугић ступио у штрајк глађу
Професор Дванаесте београдске гимназије Зоран Буљугић ступио у штрајк глађу

Професор Дванаесте београдске гимназије Зоран Буљугић одлучио је да данас ступи у штрајк глађу испред Дванаесте београдске гимназије са захтевом да буде враћен на посао до окончања судског спора који води против своје школе.

Професор Буљугић је, након више од 30 година стажа, пре две године остао без посла и то пошто је од стране тадашње директорке, Светлане Миљеновић, упућен на лекарски преглед у Институт за медицину рада. Индикативно је да је преглед, након којег је колега Буљугић оглашен неспособним за рад у школи, како сам каже, трајао тек нешто дуже од пет минута. Након што је добио мишљење првостепене комисије, професор Буљугић је упутио жалбу другостепеној комисији у истој Установи. Иако је Решењем другостопене комисије неспорно утврђено да је способан за рад, професор Буљугић је добио отказ на основу мишљења првостепене комисије. Одмах, пошто му је уручено решење о престанку радног односа, професор Буљугић је поднео тужбу против школе, међутим, до данашњег дана није окончан ни првостепени поступак и то због константног одуговлачења од стране школе. O случају Буљугић обавештен је и министар просвете Младен Шарчевић, који је у првом тренутку показао спремност да посредује, али до данас није пронађено решење на обострану корист.

Суочен са неправдом која му је начињена, професор Буљугић је данас започео штрајк глађу са само једним захтевом, а то је повратак на посао у Дванаесту београдску гимназију до окончања судског спора. Професор Буљугић је спреман да уложи живот у борби за остваривање правде и принципа и тврди да ни по цену живота неће одустати од свог захтева.

 

Top