Home >> Образовање,Слајдер >> Представљамо учеснике Округлог стола: Јасна Марковић директор Гимназије у Лазаревцу

  • Форум
  • Коментари су искључени на Представљамо учеснике Округлог стола: Јасна Марковић директор Гимназије у Лазаревцу
Представљамо учеснике Округлог стола: Јасна Марковић директор Гимназије у Лазаревцу

Јасна Марковић је једини директор, међу директорима београдских гимназија којима је упућен позив за учешће на Округлом столу „Реформе у образовању између теорије и праксе, а да је тај позив прихватила.

Мало је рећи да смо били пријатно изненађени када нам је након првог позива Јасна саопштила да је заинтересована за учешће. Иако су нам многи рекли да је њена одлука храбра, у Форуму њену одлуку доживаљавамо као одговоран однос према ученицима и запосленима пре свега у својој школи, а затим и одговорном према друштву уопште. 

Јасна Марковић за себе каже да је наставница математике привремено ангажована на функцији директора. Након четрдесет година колико је укључена у образовни систем Србије, што као ученик, што као наставник, сведочила је великом броју реформи, а у последње време образовни систем не гледа само из угла просветног радника, већ и из угла мајке једне средњошколке и једног студента.

Када говори о реформама у гимназијском образовању, Јасна каже да су многи министри заобилазили ову тему, а план и програм је одавно требало мењати. Коначно, када се почело са спровођењем реформи у гимназијском систему образовања, наставници су прошли кратку обуку у лето 2018. године, о ефектима обуке и  резултатима реформе, како сматра, још је рано говорити, али то нас не спречава да разговарамо о проблемима са којима се сусрећемо током њене реализације.

Са Јасном Марковић на Округлом столу планирамо да разговарамо о реформи гимназија, о значају улоге директора у процесу реализације реформе, о великој матури и другим актуелним темама.

Више информација о Округлом столу можете видети овде.

Top