Home >> Образовање >> Поставите питање министру Вербићу!

Министар просвете др Срђан Вербић прихватио је нашу понуду за интервју у следећем броју часописа ФБГ, који излази крајем октобра. Министру ћемо поставити низ питања која у овом тренутку муче српску просвету.

Одлучили смо да вам пружимо прилику да и ви предложите питање за министра просвете. Своје предлоге пошаљите на адресу ФБГ-а:

 

forumbggimnazija@gmail.com

 

Потрудићемо се да неколико најбољих предлога уврстимо у избор питања за министра. Рок за слање предлога је 10. октобар!

16Comments

 1. Ана каже:

  Моја питања су:
  1. Зашто се школама које су у дуговима не својом кривицом не отпишу дугови као што се отписују многим губиташким фирмама и (као камате)нередовним платишама.
  2. Зашто дипломирани инжењер електротехнике може да предаје информатику у техничкој школи, али не и у гимназији.
  3. Одакле Министру право да наставницима прети изменом закона по коме ће им укинути право на 30. сада дозвољени вид штрајка.

  Упс, сада видим да је рок за предају питања прошао.

 2. % каже:

  Koliko ima zaposlenih ima da su vezani za oblast obrazovanja a da nisu učitelji, nastavnici i stručni saradnici. Kakve su njihove plate? Koliko nastavnika ima punu normu časova?

 3. % каже:

  DA li direktori imaju pravo da uzimaju procenat za sebe lično od izdavanja prostorija škole? Ako imaju koliki i ko to određuje?

 4. Biljana Somodja каже:

  Zasto i dalje nemamo mogucnost izbora ostvarivanja prava naknade za dolazak i odlazak sa posla? Zasto smo prisiljeni na bus plus sistem umesto da dobijemo novac u visini iznosa pretplatne karte? Da li je jedini nacin da ostvarim svoje pravo da tuzim skolu i grad Beograd?

 5. lela каже:

  Institirati kod ministra da se izbor direktora ogranici na najvise dva puta a ne kao sada gde je vecina direktora od skole napravilo svoju prcvarnicu za licne potrebe

 6. sladjana каже:

  Sta ce biti sa jubilarnim nagradama za ovu godinu?

 7. Roditelj каже:

  Zašto se masovno krši zakon u osnovnim školama i to se toleriše od strane prosvetne inspekcije kad je u pitanju vreme održavanja nastave izbornih predmeta (informatika, izborni sport)? Ti časovi se održavaju kao osmi i deveti časovi sa sve rupama-pauzama u rasporedu. Škole se pravdaju da ne mogu drugačije i da su to u stvari časovi u ‘suprotnoj smeni’.

 8. Vladan Božović каже:

  Sva vaša, a pogotovo moje pitanje su potpuno bespredmetna. Ni na jedno nećete dobiti konkretan odgovor, ali ćete dobiti gomilu nebuloznih floskula i demagoških parola. To mogu da potpišem.

 9. Daca каже:

  Pitanje za ministra prosvete:
  1. Kada će se rešiti problem izbornog predmeta Informatika i računarstvo u OŠ? Učenici se svake godine izjašnjavaju da li žele ili ne da pohađaju ovaj tako bitan predmet?
  2. Zašto profesor informatike u OŠ može da predaje SAMO ovaj predmet? Čak ni tehničko i inf.obrazovanje ne može, ni fiziku, ni matematiku…

 10. uca каже:

  zasto se u prosveti ne placaju prekovremeni rad

 11. jelena каже:

  Zasto se u skolama narocito srednjim ne uvede veci stepen autonomije

 12. Драган каже:

  Прво, захваљујем уреднику часописа што је читаоцима пружио могућност да упуте питања. Ја ћу то учинити путем наведене адресе електронске поште.
  Друго, слажем се са @Roditeljem. Додао бих да сајт сваке школе мора да садржи следећа документа:
  1.Статут школе
  2.Правилник о раду (интерни документ школе)
  3.Правилник о оцењивању у основној/средњој школи (акт Републике)
  4.Правилник о понашању у школи
  5.Термине за отворена врата

 13. ucitelj каже:

  Evo i mog pitanja zasto se ne bavi resavanjem nagomilanih problema u prosveti vec prica izprazne bajke

 14. Roditelj каже:

  Moje pitanje je zasto skolske uprave u Srbiji nemaju svoj sajt i ne objavljuju osnovne podatke o tome ko radi u tim skolskim upravama kao i godisnje izvestaje o radu skolskih uprava

 15. Vladan Božović каже:

  Evo mog pitanja: Kada će da podnese ostavku, jer je po mom mišljenu jedan nesposoban demagog.

Top