Home >> Друштво,Култура >> Пинков геноцид – најцрње време је дошло

  • Коментари су искључени на Пинков геноцид – најцрње време је дошло
Пинков геноцид – најцрње време је дошло

Доцент на ФМУ у Београду Небојша Максимовић огорчен на стање у култури

После писања Kурира о намери Александра Милића Милија, да се, после сарадње са Цецом, Бреном, Аном Николић и још многим другим српским мајкама, теткама, бабама и дедама,  окрене класичној музици, уз сарадњу са симфонијским оркестром РТС-а, као коментар на то, преносимо пост са Фејсбука, Небојше Максимовића, доцента Факултета музичких уметности у Београду.
Иначе, Небојша је докторирао на Факултету музичке уметности у Београду, одбранивши први уметнички докторат на тој институцији:
„Најцрње време је дошло… прекипело је… Људи, није ово случајно… неко одгоре крља тешке паре у ауторе културног геноцида, Пинк и њихове сатрапе, да би народ остао глуп и примитиван, јер се тако лакше и јефтиније њиме манипулише кад затреба! Ово је покушај ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ПИНK ГЕНОЦИДА НАЦИЈЕ… Само размислите… УВОЂЕЊЕ ПИНKА НЕ ВИСЕ САМО У РОK И ПОП, то је већ обављено, НЕГО И У KЛАСИKУ!!!!
Ето, зато пишем о томе, не да бих рекламирао… треба бити свестан тога и KОЛИKО ЈЕ ОВО ОПАСНО… А заболе ме и ко ће да ми пријави профил и ко ће ме скинути са френд листе и ко неће да лајкује,  јер би још неки евро од геноцидног Пинка!“

miligram-kurir-genocidИначе, Небојша Максимовић је рођен 1979. године у Београду. Са две године је почео да свира клавир, а са четири године је примљен у музичку школу. Са петнаест година, примљен је на Факултет музичке уметности у Београду

Дипломирао је 1999 године са наградом за најбољи успех из клавира на Факултету музичке уметности у Београду, а потом и магистрирао 2004 године на истој установи са највишим оценама. Магистрирао је и на Академији „Санта Цецилиа“ у Риму 2006. године са највишим оценама као стипендиста Владе Републике Италије. Завршио је мајсторске курсеве код еминентних пијаниста и педагога.

Октобра 2009. године, докторирао је на Факултету музичке уметности у Београду одбранивши први уметнички докторат на тој институцији. Током школовања освојио је многобројне значајне награде у земљи и иностранству. Јавно наступа од своје четврте године на концертима, као и на радију и телевизији за које је начинио више трајних снимака. Одржао је више стотина солистичких реситала и наступао као солиста са оркестрима у свим значајним салама у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Италији и Грчкој.

Његов снимак са солистичког концерта у великој сали Kоларчеве задужбине је постао Хит године на „Топ листи класичне музике Радио Београда 2“ за 2012. годину. Сада је доцент за клавир на Факултету музичке уметности у Београду.

Године 2015 ПГП РТС је објавио први ауторски албум његовог роцк бенда Witch1, а 2016 први клавирски албум  „ Kлавирски виртуозитет“ са класичном музиком.
Свирао је клавијатуре у бројним београдским и иностраним рок и поп бендовима са којима је наступао на бројним фестивалима и испред светских рок звезда као што је Whitesnake пред стотинама хиљада људи

(Јутарњи ГЛАСник)

Top